Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan álljunk neki tanulni...

Hogyan álljunk neki tanulni az érettségire?

Figyelt kérdés
Előre szeretnék tanulni, de nem tudom hogy kezdjek neki. Spanyol, magyar, matek és törit kell átismételnem, megtanulnom az elmúlt évek anyagát. Hogyan kezdjek neki, mi legyen az első lépés? Mert most csak ülök és nézem a könyvkupacot az ágyamon...
2011. aug. 8. 23:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Vegyél egyet, az a biztos !
2011. aug. 8. 23:12
 2/14 anonim ***** válasza:

A korábbi évek érettségi feladatlapjait nyomtasd ki ha tudod és próbáld megoldani őket. Én idén érettségiztem,nekem a tanáraim ezt javasolták. Azt mondták hogy felesleges az egész anyagot átismételni mert mire a végére érek alig fogok emlékezni az elejére és a 4 év tanagyagát nem tudom megtanulni 1 év alatt.

Ha kinyomtattad a korábbi évek érettségi feladatlapjait akkor kezd el őket megoldani,ha valahol elakadsz akkor vedd elő az adott könyvet amiben benne van az az anyagrész és nézd át,majd annak a segítségével oldd meg!

2011. aug. 8. 23:26
 3/14 anonim ***** válasza:

Én is jövő tavasszal fogok érettségizni, szóval biztosat nem tudok még mondani. :) Földrajzból csináltam előrehozottat idén, megcsináltam szinte minden korábbi érettségit, külön a topográfiai feladatokat többször is. Van egy könyvem, amiben össze van gyűjtve az érettségi anyaga, ezt kijegyzeteltem (vagyis egy részét, ami nehezebb volt), ezt kiegészítettem a 9-10-es vázlatokkal, tankönyvvel + gyakoroltam egy munkafüzetben, amit vettem hozzá.

Töriből kezdd a 9-es könyvvel, olvass el egy témakört többször is, jegyzeteld ki, ha nincsenek meg a korábbi jegyzeteid, majd próbáld meg összefoglalni magadnak a fontosabb dolgokat, ha úgy érzed, hogy megy, akkor jöhet a következő.

Spanyolból a nyelvtant tudod átnézni, gyakorolj minél többet, írj leveleket (gondolom a spanyol érettségin is van levélírás), csináld meg a korábbi feladatsorokat.

Matekból is kezd a 9-es könyvvel, gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj, ha tudsz menj el külön tanárhoz.

2011. aug. 8. 23:35
 4/14 anonim ***** válasza:

Spanyolból kezdj el filmeket nézni eleinte felirattal, ez a szórakoztató verziója a tanulásnak. Jobb lesz a hallásértésed és valószínűleg bátrabban fogsz beszélni is.

Magyarból azt ajánlom, hogy a szövegértést még most kezd el gyakorolni, mert nehéz rosszat írni, de sok apró hibákból sok pontot veszthetsz, amire fel lehet készülni nagyjából. Illetve azokat a műveket amikre már nagyon nem emlékszel és vélhetően benne lesz a tételsorodban olvasd el újra. Így nyárra ennyi épp elég, aztán szépen folyamatosan állj neki a dolognak, mindig egy kicsit több. Amúgy mikor érettségi előtt tanulsz majd sok minden vissza fog jönni és ha sikrül idő előtt befejezni a tananyagot a tanárokkal is készülni fogtok az írásbelire.

2011. aug. 8. 23:35
 5/14 anonim ***** válasza:
51%

ugyan hagyd már rá.. én a szóbeli előtt egy nappal tanultam kb 2 órát.. angolt kivéve minden 5ös lett..

az írásbelire tök felesleges tanulni.. ha 4 évig bejártál órára és odafigyeltél menni fog..

a szóbelire meg max magyarból kell tanulni.. törin ott a forrás..

ja és én úgy mentem töriből érettségizni, hogy 4 évig egy betűt nem tanultam, 0 tudás.. de ott az atlasz meg a forrás és így lett röhögve 5ös(!!!!!)

szal sz*rni rá xd

2011. aug. 8. 23:54
 6/14 anonim ***** válasza:
Amúgy igen, tényleg nem kell sz@rni az érettségivel, én tényleg h.lye voltam töriből, mármint 3-as voltam, de sosem tanultam és így is 4-es lett az érettségim, úgy, h szóbelire sem tanultam és a tételt sem tudtam. Jah és egy korábbi érettségi feladatlapot sem csináltam meg, mert felesleges. Nézd át a könyveidet, tanulmnyozd az atlaszt és tuti 5-st írsz.
2011. aug. 9. 00:00
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Írásbelire tényleg felesleges meg úgy isten igazából nem is tudsz. Át nézheted az elmúlt évekbeli feladatlapokat de sok értelme nincsen. Szóbeli tételekre fektesd a hangsúlyt. Azokat találsz neten vagy majd szeptemberben kérd el a tanárodtól. Ha nem adja oda(ami szeptemberben még több mint valószínű) akkor próbáld megszerezni valakitől akit idén érettségiztetett az adott tanár. Mivel általában nem szokták változtatni a tételcímeket valószínű jövőre is ugyan azok lesznek.

De amúgy az egész nem nagy dolog nyugi.;)

2011. aug. 9. 00:00
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan nézd át az anyagot, bajod biztos nem lesz belőle!
2011. aug. 9. 00:16
 9/14 anonim ***** válasza:

én pl matekból kinyomtattam az ÖSSZES előző érettségi feladatsort, szép stóc lett, mindet megoldottam, 98%os lett (figyelmetlenség miatt ment el az a két pont) annyira ugyanolyanok a feladatok, matekból simán fel lehet így készülni. de más tantárgyakból is ezt csináltam, de ott azért nem ennyire egyféle dolgokra mennek rá.

Spanyolból olvasgasd a könyveket, a nyelvtani részeket, vagy olvasgasd a netet. És végül abból is az előző anagok a legjobbak. (spanyolból ősszel érettségiztem, váá. izgi volt. ^^ lo quiero.)

de amúgy szerintem felesleges most tanulnod rá, én december környékén kezdtem a keményebb készülést, de az tényleg emberpróbáló volt. sokat felejt az ember, ha ennyire előre tanul, soká lesz az még.

2011. aug. 9. 01:05
 10/14 anonim ***** válasza:

Figyelj én angolból januárba kezdtem el tanulni elötte egy épkézláb mondatot nem tudtam kinyögni mégis 3-sal átmentem:D Heti 1 óra külön angollal amin csak szóbeliztünk, + iskolai angol órák.

Reálos beállítottságú vok így a matek könnyen ment attól nem paráztam, Magyarból csak a nyelvtan tételeket tudtam az irodalmat nem mégis átmentem 3-sal mi lett volna ha tudom is őket?. A töri meg tényleg lutri.

Nem kell parázni. A tételeket megtanulod,meg jól begyakorlod a feladatok típusait akkor bármit meg tudsz csinálni 5-ösre!

2011. aug. 9. 01:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!