Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez így jó lesz,...

Szerintetek ez így jó lesz, vagy inkább bele se kezdjek?

Figyelt kérdés
Jelenleg végzek egy reklámszervező OKJ-s tanfolyamot (felsőfokú). Olvasgattam, hogy van ez a SEO- marketing szakember, és állítólag keresett a szakma. Belekezdjek vagy ne? Tényleg el lehet vele helyezkedni?
2011. aug. 4. 19:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Semmi értelme elkezdeni. Marketing területre GAZDASÁGI diplomával lehet menni, az ilyen tanfolyamokkal ha beállítasz valahova kiröhögnek.. még a diplomás közgazdászok is alig taláknak marketing területen munkát, úgyhogy egy ilyen papírral semmire nem mész. De a reklámszervező OKJ-vel sem fogsz semmi olyan munkát kapni amit ne kaphatnál meg egy sima érettségivel.
2011. aug. 4. 19:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Tökéletesen meg tudom erősíteni az előttem szólót.Nem egy multinál dolgoztam, egy komolyabb cég csak közgazdászokat illetve egyéb gazdasági szakembereket hajlandó felvenni marketingesnek.

És tévedés, hogy keresett szakma, nem az!Jó kapcsolatok kellenek hozzá.

Gondolkodj azon is hogy mennyire megy a matek, mert a marketinges elsősorban, nem reklámokat vagy arculatot tervez vagy újságírókkal ebédelget, hanem, konkurencia elemzést, előrejelzéseket, költségelemzéseket és megtérülési összehasonlítások csinál.

Ezt egy marketinges diplomával NEM lehet megcsinálni.

Marketing diplomával diplomás ügynök lehetsz.

2011. aug. 4. 21:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Meg ne próbáld, mert eltöröm a kacsódat!
2011. aug. 5. 00:14
 4/6 A kérdező kommentje:
:(:( hát reméltem hogy nem ilyen válaszokat kapok. Akkor hová menjek? Mit tanuljak? Ami megéri és keresett? Esetleg ami kapcsolódik ahhoz amit most tanulok?
2011. aug. 5. 09:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Szerintem ezt az egész reklám témát felejtsd el úgy ahogy van.Ha nem ügynökként dolgozol, mert a reklámszervező azt takarja akkor semmi esély az elhelyezkedésre.

A a pénzügy világa érdekel és nem szeretnél egyetemre vagy fősulira járni akkor amit érdemes tanulni az mérlegképes könyvelés, pénzügy számvitel, ezek OKJ- is vannak.

2011. aug. 5. 16:00
 6/6 anonim válasza:
A logisztikai tanácsadó hiányszakma, az is marketing, és a mateknak az a része van benne, amihez józan ész kell, nem ilyen kilóméteres számolások.
2011. aug. 22. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!