Beleszólhat az iskola, hogy festem-e a hajam, hogyan öltözködöm, stb?
Igazából pont ezekre a "nem kötelező odajárni", "a házirendben minden benne van, azt aláírtad" hozzászólásokra nem lettem volna kíváncsi. Ezenfelül néhány embernek köszönöm a választ.
Először is, a tanárokat nemigen érdekelné, hogy mit csinálunk, a tiszteletes szól bele mindenbe. Másodszor, azért járok ide, mert szeretem, a legjobb iskola a környéken és messze itt törődnek velünk a legjobban. A házirendet pedig nem hogy nem írtam alá, de soha nem is láttam, bár egyébként is kétségbe vonom, hogy egy halom szabályokról szóló papír, amit tanárok állítottak össze, az -esetleges- törvények felett áll, amelyek kimondják, hogy mibe szólhat bele egy iskola és mibe nem.
Amikor jelentkeztél - mivel kiskorú vagy - a szüleid írták alá, hogy elfogadják a házirendet. A házirend valóban nem áll semmilyen törvény felett, de a törvények bizonyos kérdéseket nem szabályoznak, szabad kezet adnak az iskoláknak. Nem tudom, hogy konkrétan az öltözködéssel, hajfestéssel mi a helyzet, de én sem találtam erre vonatkozó kitételt, szóval lehet, hogy ezt is az iskolák dönthetik el. Én nem egyházi középiskolába jártam, mégsem volt megengedett sem a hajfestés, miniszoknya, festett köröm (de még a túl hosszú sem, és tessék: ki dönti el, hogy egy köröm meddig elfogadható és milyen hossztól túl hosszú???), a lányok fülbevalóját leszámítva semmilyen ékszer, stb. Kibírtuk, felnőttünk.
Még egy éved van, bírd ki, aztán majd olyan színű hajjal mehetsz az érettségi találkozókra, amilyennel csak akarsz :=)
semmi köze a tanulásnak ahhoz hogy hogyan öltözöl
ugyhogy nincs joguk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!