Szerintetek lehetséges lenne orvosi papírt szerezni erről?
Szóval 21 éves lány vagyok,elég jó a felfogásom,semmi baj nincs velem,könnyen tanulok és könnyen értelmezek szöveget,imádom a törit,biológiát,semmivel nem lenne gondom,de a matek megkeseríti az életem.
Emiatt hagytam félbe az érettségit is,mert képtelen lennék matekból a kellő pontszámot elérni.
Megakadtam valahol egy 3.-os gyerek szintjén ha nem lejjebb.Komolyan el kell gondolkoznom még egyszerű összeadásoknál is,hihetetlenül kellemetlen,egyszerűen nem képes boldogulni a számokkal az agyam.
Ez nem azért van mert nem próbálom,mert hiába koncentrálok órákon,a többiek már mind értik,de nekem halvány lila gőzöm sincs a feladatról.
Ez álltalánosban is így volt,én voltam mindíg a leggyengébb,míg más tantárgyakból tanulás nélkül 4-es átlag megvolt mindíg.
A fodrász vizsgám is kiemelkedő lett,pedig csak előző nap olvastam át az anyagot.
Szerintetek betegség lehet ez,hogy a matematika ilyen problémát jelent?
Szerezhetnék róla orvosi papírt?Mit kell tennem?Hová fordulhatok?Nem szeretném emiatt nem letenni az érettségit,már csak 1 év lenne hátra.
Segítsetek légyszives.
Hát van ilyesmi betegség, diszkalkuliának hívják.
De ha ilyen betegséged lenne, szerintem 21 éves korodra már megállapították volna, vagy nem?
Iskolapszichológus lehet hogy tudna segíteni, ha mást nem, tanácsot adni, hogy hova fordulhatsz. Tudom, hogy most nyár közepe van, de jobb ötletem nincs.
jártam mindíg korrepetálásra,de a korrepetálók szerint is reménytelen eset vagyok:S nem tudom ez így viccesen hangzik.
És most utánanéztem és az órát is nehezen tanultam meg,szégyenszemre még mindíg belezavarodok néha:( és a tánclépések megtanulása is lehetetlen számomra,az is kb. fél évbe került mire meg tudtam jegyezni,hogy merre van az iskola ahová járok.Ez így nevettséges,de tényleg rossz,fogyatékosnak érzem magam miatta.
Meg ha pl. bérletre kell számot írni,abba is mindíg belekavarodok és a szorzótábla is gondot okoz.A pénztárnál pedig csődöt mond az agyam.
Hát akkor megkérdezem a házidokit,ő mit javasol.
Ha van még valakinek tapasztalata ilyen téren,az írjon.
Köszi az eddigi válaszokat!
Ha minden veszne,menj le Kecskemétre az Angolkisasszonyok Szakközépbe,ott nincs matek érettségi! Helyette viszont van pedagógia meg pszichológia. Én így úsztam meg a matekot ;)
Igaz,én koleszos voltam pestiként,nem tudom Te tudnál-e bentlakó lenni.
A diszkalkulia azt jelenti, hogy pl. nem tudsz számokat felolvasni. pl 134.245.323 <- ha ezt nem tudod kiolvasni egyből akkor diszkalkuliád van.
amúgy lehet, hogy csak nagyon nehezen megy a matek.
érettségin bárki el tud érni 2es szintet, nagyon minimális pontszám kell hozzá és az első részben dedós feladatok vannak amit max akkor nem tudsz megcsinálni, ha analfabéta vagy. és nem hiszem, hogy az vagy.
csomó hülygyereket ismerek akik életükben ki se nyitották a matek könyvet mégis átmentek kettessel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!