A Diákhitel rosszabb, mint az a hitel, amit a családosok szoktak felvenni?
Menj fel a diákhitel honlapjára és számolgass, olvasd el a szabályokat, vagy keress egy hozzáértőbb fórumot, itt nem kapsz normális választ.
A diákhitelnél pl. van olyan, hogy előtörlesztés, ellenben ha megteszed, kötbért kell fizetni. Részletesen olvass el róla mindent, és neked kell átszámolni, összehasonlítani.
Azért nyammognak, mert egyszer majd csak azt fogod észrevenni, hogy jól elszaladt veled a ló.
Jó ez most általánosítás, de én környezetemben ez történt, h jaj hát csak azért, mert nincs mit ennem aztán a végén a heti 3-4 bulit is ebből állta.
Most persze meg nyíg, h bár ne vette volna fel.
Rossz szerintem úgy kezdeni a munkát, h rögtön van egy több százezres tartozásod.
Egy sima személyi kölcsönnél jobb. De könnyen kerülsz adósságcsapdába. Ha csak havi 20000-et kérsz, és 5 éves mesterképzéssel számolunk, az 5x10x20000=100000+az első évre már 4 évnyi kamat megy, tehát alapból 1.2-1.4M körüli hitellel kezded a nagybetűst. Erre 120-150ezer/év a kamat, vagyis ha nem fizetsz havi 10-12000-et, akkor adósságcsapdába kerülsz. Ha az első két évben csak a kötelezőt fizeted (minimálbér 6%-a, jelenleg <5000Ft), akkor két év alatt bőven 1.5M fölé kúszik a tartozás, közel 2M lesz.
És 20000/hó nem olyan nagy összeg egyetem alatt.
Előtörlesztésnél kell x% -nyi kötbért fizetni, ha a tőketartozást törleszted elő. Érthető, mert ezzel a kamat része is valamelyest csökken, ami nem érné meg nekik.
De mondom, diákhitel honlapja, vagy valami független szakértői vélemény.
Igen ez így van a hiteleknél, de a diákhitel több szempontból másabb. Olvasd el te is azt honlapot mielőtt ijesztgeted a népet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!