Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Diákhitel rosszabb, mint az...

A Diákhitel rosszabb, mint az a hitel, amit a családosok szoktak felvenni?

Figyelt kérdés
Mindenki nyammog, hogy jaj ne vedd fel, de nekem muszáj, mert sok a tandíj, mert angol nyelvű képzésre fogok járni. Szerintem megéri, én befektetésként tekintek rá. De sokan itt is írják, hogy meg fogom szívni. A diákhitel kamata 10% körül van, a másik hitelé pedig 20-30%. Akkor most miről beszélünk? Vagy most én értek félre valamit? A törlesztésről annyit tudok, hogyha nem a minimumot törleszted, akkor nem lesz több és több a visszafizetendő pénz:)
2011. júl. 28. 13:14
 1/8 anonim ***** válasza:
63%
Ha nincs más lehetőséged, úgyis igénybe veszed. DE nem egy kortársam nyögi 30on túl is. Én örültem, hogy megszabadultam tőle, tényleg egy szívás.
2011. júl. 28. 13:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Arra szoktak panaszkodni, hogy csak nő a tartozás hiába törlesztik. Na most komolyan, aki havi négy-öt ezer forintot törleszt, az mégis mit gondol?
2011. júl. 28. 13:23
 3/8 anonim ***** válasza:
72%

Menj fel a diákhitel honlapjára és számolgass, olvasd el a szabályokat, vagy keress egy hozzáértőbb fórumot, itt nem kapsz normális választ.

A diákhitelnél pl. van olyan, hogy előtörlesztés, ellenben ha megteszed, kötbért kell fizetni. Részletesen olvass el róla mindent, és neked kell átszámolni, összehasonlítani.

2011. júl. 28. 13:24
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
Jól írja a harmadik, itt nem kapsz normális tanácsot. Többek közt tőle sem. Kötbért előtörlesztésnél? Miről beszélsz? Bármikor bármennyit díjmentesen előtörleszthetsz a diákhitelbe.
2011. júl. 28. 13:26
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

Azért nyammognak, mert egyszer majd csak azt fogod észrevenni, hogy jól elszaladt veled a ló.

Jó ez most általánosítás, de én környezetemben ez történt, h jaj hát csak azért, mert nincs mit ennem aztán a végén a heti 3-4 bulit is ebből állta.

Most persze meg nyíg, h bár ne vette volna fel.

Rossz szerintem úgy kezdeni a munkát, h rögtön van egy több százezres tartozásod.

2011. júl. 28. 13:28
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy sima személyi kölcsönnél jobb. De könnyen kerülsz adósságcsapdába. Ha csak havi 20000-et kérsz, és 5 éves mesterképzéssel számolunk, az 5x10x20000=100000+az első évre már 4 évnyi kamat megy, tehát alapból 1.2-1.4M körüli hitellel kezded a nagybetűst. Erre 120-150ezer/év a kamat, vagyis ha nem fizetsz havi 10-12000-et, akkor adósságcsapdába kerülsz. Ha az első két évben csak a kötelezőt fizeted (minimálbér 6%-a, jelenleg <5000Ft), akkor két év alatt bőven 1.5M fölé kúszik a tartozás, közel 2M lesz.

És 20000/hó nem olyan nagy összeg egyetem alatt.

2011. júl. 28. 13:28
 7/8 anonim ***** válasza:
60%

Előtörlesztésnél kell x% -nyi kötbért fizetni, ha a tőketartozást törleszted elő. Érthető, mert ezzel a kamat része is valamelyest csökken, ami nem érné meg nekik.

De mondom, diákhitel honlapja, vagy valami független szakértői vélemény.

2011. júl. 28. 13:41
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen ez így van a hiteleknél, de a diákhitel több szempontból másabb. Olvasd el te is azt honlapot mielőtt ijesztgeted a népet.

[link]

2011. júl. 28. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!