Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nagyon ciki? :S Kompetenciamér...

Nagyon ciki? :S Kompetenciamérés matek a kelleténél rosszabb lett.

Figyelt kérdés
Amikor tavaly megírtam a kompetenciát matekból 4-5ös voltam belőle...de most látom,hogy csak 50%-os lett.Nem tudom hogy ez hogy lehet..Ja és 4-szinten vagyok.A csoportból a többieknek jobb lett,pedig vannak nálam bénábbak is.Ez ciki,és beleszámít a továbbtanulásomba???
2011. márc. 31. 20:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A kompetenciamérés feladatai általában nem is nagyon hasonlítanak azokhoz, amit az iskolában órán csináltok, vagy az érettségi feladattípusaihoz, ezért lehetséges, hogy rosszul sikerült.

A továbbtanulásodba nem számít bele, és sehová máshová sem, ezekből csak statisztikai adatok lesznek.

2011. márc. 31. 20:55
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A továbbtanulásodba közvetlenül nem számít bele, közvetve viszont igen. Ezek a tesztek kompetenciákat mérnek, nem lexikális tudást. Ezért lehet, hogy a gyengébb jegyeket kapó diákok is jobb eredményt érhetnek, és fordítva. Ezt vissza lehet arra vezetni, hogy vagy rossz az iskolád értékelési rendszere, vagy pedig te vagy túlságosan magolós, míg a többiek lehet jobb helyzetfelismerők, taplraesettebbek, jobb képességiek vannak tudásuk alkalmazására.
2011. márc. 31. 20:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A közvetve beszámítást úgy értettem, hogy az érettségi feladatsorok sem tisztán lexikális tudásra építenek, így lehet ott is kicsit hátrányba kerülhetsz.
2011. márc. 31. 20:58
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

Úgy lehet, hogy tudsz feladatot megoldani mert betanultad, de összefüggéseiben nem látod a dolgokat.

Pl: Nem látod át hogy egy egyenlet megoldása hogyan nézhet ki a koordinátarendszerben stb.

A matek baromira egzakt tudomány, minden mindenbe behelyettesíthető vagy kifejezhető bármi bármiből és átalakítható arra a viszonyrendszerre amire akarod.

A Mátrix film nem hülyeség, semmi sem az aminek látszik.

2011. márc. 31. 21:03
 5/7 anonim ***** válasza:
5%
Az a ciki, hogy tudod az eredményt, mivel ennek névtelennek kellene lennie.
2011. márc. 31. 21:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Tudhatja az eredményt, mert kapnak 1 kódszámot, amivel később ellenőrizhetik.
2011. márc. 31. 21:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Oksi.Köszi a válaszokat.
2011. máj. 25. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!