Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül az egyetem kezdés?

Mennyibe kerül az egyetem kezdés?

Figyelt kérdés
2011. júl. 24. 15:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne
2011. júl. 24. 15:36
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Mármint hogy miket kell megvenni?

Én szoktam venni minden tárgyhoz külön füzetet, bár általában nem azokba jegyzetelek, csak néha, de amikor otthon tanulok, akkor oda firkantok jegyzeteket magamnak. Viszont órára laptoppal járok (csak akkor viszek füzetet, ha nincs kedvem cipelni a gépet).

De van, aki lapokat visz, és otthon lefűzi, stb, ki kell tapasztalni, hogy kinek mi a praktikus.

Meg ilyenkor veszek pár szép tollat, amikkel szeretek írni - két hét alatt úgyis elhagyom az összeset.

Kb. ennyi. Könyvet még sose vettem, arra való a könyvtár :)

2011. júl. 24. 15:40
 3/14 A kérdező kommentje:
Azért engem egy igényesebb lány véleménye is érdekelne...!:)
2011. júl. 24. 15:49
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Kedvesem, elárulom neked, hogy lány vagyok, és még az életben nem mondott senki igénytelennek.
2011. júl. 24. 16:35
 5/14 anonim ***** válasza:
23%
Vagy nem tudom, mégis mire gondoltál? Ha te jobban tudod, akkor miért kérdezel? Más is kb. ennyi felszerelést vesz, vagy ennyit sem. Kivéve azokat a szakokat, ahol pl. kell számológép, meg hasonlók. Vagy mit akartál hallani? Csillámpónis hátizsákot akarsz venni?
2011. júl. 24. 16:38
 6/14 anonim ***** válasza:
71%

Uhh ez durva. "igényesebb lány" LOL :D

Kérdező, gólya létedre elég nagy a szád, így nem nagyon fogsz kedves válaszokat kapni.

Egyébként a válaszolónak teljesen igaza van, nem tudom mit akarsz még. Ha meg valami spéci szakra jársz, ott úgyis elmondják, mi kell.

2011. júl. 24. 17:47
 7/14 anonim ***** válasza:
Hát, attól függ milyen egyetem, mennyire vagy eleresztve anyagilag. Van, aki egy könyvet sem vesz meg, mert nem telik rá, ott van a könyvtár, lehet lefénymásoltatni, kölcsönkérni. Ha "igényed" van rá, és kibírsz perkálni súlyos pénzeket egy könyvre, akkor azokat vedd meg. Amúgy meg ugyanaz kell, mint gimibe, füzet/lap, toll.
2011. júl. 24. 17:50
 8/14 anonim ***** válasza:

Annyiba kerül, amennyit rá szánsz - azért a beszólásod durva volt :P Az igényesség baromira nem azon múlik, mire jegyzetelsz, hanem, hogy mennyit és mire tanulsz, de majd a magad bőrén...

Év elején én is szépen minden órára vittem a külön füzetet, könyvet, adott esetben laptopot, idővel kitapasztalod majd, mire mi kell. A jegyzetekből sem kell mindent megvenni, de ez is sulifüggő. Nálunk adnak jegyzettámot, abból meg szoktam venni, ami kell - ami csak egy féléves, azt könyvtárból kiveszem, aztán lakótársakkal egymásra íratjuk félévig -, félév végén eddig mindig maradt belőle egy regényre való.

Szerintem olcsóbban meg lehet úszni, mint pl egy gimis sulikezdést.

2011. júl. 24. 18:11
 9/14 Fanny77 válasza:
0%
Most mindenki lehurrog engem is, de leszarom! Szerintem tök helyénvaló volt az ,,igényes" szó és sajnos a kérdésre igazán senki se felelt! Szóval, aki rendesen szeretné elkezdeni a tanulmányait (könyveket is megvesz (a gyengébbek kedvéért)), annak kb. hány forinttal kell számolnia az év kezdetén?
2011. júl. 24. 18:40
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell pattogni, én pl rendesen válaszoltam, hogy ISKOLA FÜGGŐ. Nem attól fogsz rendesen elkezdeni egy egyetemet, hogy minden listán szereplő könyvet megveszel. A költségekről: egyik ismerősöm SOTE-ÁOK-on kezdett, neki a könyvei, meg néhány apróság került 120 000ft-be. Egyik barátnőm Corvinusos, ő összesen kb 3000ft-t költött könyvekre (egy darabot kellett megvennie), néhány füzettel meg ilyennel együtt max. 5000ft-ot invesztált a suli kezdésre. Na, ettől most okosabbak lettetek? Ugye hogy nem. Első héten ELMONDJÁK a felsőbb évesek, mit érdemes megvenni, mit nem, mire mit célszerű használni/beszerezni. Addig TOTÁL felesleges ezen aggódni.
2011. júl. 24. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!