Fel lehet úgy venni a diákhitelt, hogy senki se tudja meg?
Abszolút érthető, hogy ellene vagyok. JObban nézz utána a diákhitelnek, lehúzás az egész. Nem olyan jó úgy kezdeni az életet, hogy hoppá, már vár egy jó nagy adósság. Perse elején tök jó, hogy kapok pénzt, könnyedén, amit el lehet szórni bármire, de majd jön a pofára esés.
Pláne ha olyan szakra vettek fel, ami nem olyan kelendő a munkaerőpiacon, akkor a helyedben átgondolnám...
Ha elmúltál 18, akkor felveheted, de ha a szüleiddel élsz, akkor azt a címet kell bejelentened, oda fognak küldeni mindent. Sokáig meg amúgysem tudod titkolni, de te tudod.
Ezt egy fórumon olvastam, tanulságos:
"Nincs nagyon, de baromi lehúzás. Inkább dolgozz át egy nyarat. Azzal kb. ugyanannyi pénzt tudsz összeszedni, ha keményen dolgozol. A fő buktatója, hogy kamatos kamattal számolnak, és nagyon hamar milliós hátrányba tudsz vele kerülni. Csak sajnos senki nem olvas-, és számol utána, mert látja, hogy milyen könnyen jön a pénz, meg hogy később kell csak törleszteni, akkor is csak havi pár ezret. Ja, de nem mindegy, hogy még akkor is azt kell törleszteni, mikor mondjuk már egy családi ház részletein töröd a fejed vagy ilyenek. Arról nem is beszélve, hogy nagyon hülyén van kitalálva a rendszer, hogy még véletlen se legyen egyszerű törleszteni. Például úgy tudsz törleszteni, hogy előre be kell jelentened, hogy akarsz, és akkor meghatározhatsz egy összeget, amivel csökkentheted a tőketartozásod. Ezt persze a havi részleteken felül kell fizetned. Ugye az oké, hogy a tőketartozást -vagyis a felvett összegből- törlesztesz, de addig meg duzzad szépen tovább a kamat folyamatosan, és ha mondjuk részletekben fizeted vissza, akkor előbb vissza kell fizetned a kamatozásból fakadó tartozást, és utána "állhatsz neki" a felvett összegnek."
Felnőtt ember vagy, szóval azt csinálsz, amit akarsz. Más kérdés, hogy a megadott címedre asszem évente küldenek levelet. Persze más címet is megadhatsz. De ezek után remélem a visszafizetését is te fogod megoldani, nem csak az elköltését.
Mondjuk én felvettem, mert tényleg szükségem van rá, de a szüleim tudnak róla, és visszafizetni is én magam fogom, ha minden a terveim szerint alakul, akkor ez nem is fog gondot okozni.
Öööööö........nem tudom azt kérdeztem-e, hogy felvegyem-e a diákhitelt, vagy megéri-e felvenni a diákhitelt, vagy vissza tudom-e fizetni a diákhitelt, nem csak elkölteni, vagy valami hasonló? Nem, szerintem nem, én tisztában vagyok a helyzettel, tisztában vagyok azzal is, hogy ez az én hitelem, hogy nekem kell visszafizetnem, nem csak elköltenem.
Dolgozni főleg tervezek, leginkább mert van egy szakmába vágó FSZ-em, így konkrétan az első egyetemi évem több mint fele le van tudva, mert rengeteg mindent beszámíttathatok. Ez alatt próbálok annyi pénzt keresni, amennyit lehet, és mikor majd a másik 2 évbe bedurvul, abból fizetni a költségeket. De ki tudja meddig lesz elég, és a vége felé lehet rászorulok a diákhitelre, ezért kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!