Kell félni a pótvizsgától?
Hali!
9.-ben megbuktam kémiából,mert lusta disznó vagyok :D Hogyan zajlik egy pótvizsga ? Sokat kell rá tanulni ? Mennyit kell tudni ? A tanárom előre megadta a témákat,amiket meg kell tanulnom.Különtanárhoz is fogok járni.
Fogsz? Mikor akarsz elkezdeni járni? Csak mert én egész nyáron tanultam rá, ahogy vége lett a sulinak. Aztán augusztusban ismételtem a tananyagot. Így nem kellett félnem a pótvizsgától, viszont ha még el se kezdted akkor te már félhetsz.
Bemész, megírod, olyan mintha sima dogát írnál. Utána kijavítják a tanárok és kiderül, hogy sikerült-e.
Kell félned,főleg azért,mert a kémia nem könnyű,ráadásul te most kezdessz el tanulni..
El kellett volna minimum 3 héttel ezelőtt.
Ma vagy holnap fogom elkezdeni,témakörök:
1 az atom felépítése
2 elektronszerkezet
3 ionok keletkezése
4 kémiai kötések
molekulák keletkezése, pl. molekulára kb. 5, szerkezeti képlet, összeg képlet
5 kristályrácsok
6 kémiai reakciók csoportosítása, 1-1 pl.
úristen ennyi?
ezt tényleg be lehet nyalni pár nap alatt. ha használhatsz függvénytáblázatot akkor meg pláne. de ha nem, akkor se gázos. szerintem ha mindet kidolgozod összvissz 5-6 oldal jegyzet.
de jövőre legyen annyi eszed, hogy tanulj legalább annyit, hogy átmenj. kémiából én is mindig kettes voltam, most mégis egy jó egyetemen vagyok. persze nemkémia szakon... :D
legkönnyebb témakörök,de kezdj el tanulni!
én meg matekból pótvizságzok,12.-ben,de nem azért mert lusta disznó vagyok,év közben is jártam tanárhoz de semmi érzékem a matekhoz!
heti kétszer járok június vége óta és közben dolgozom is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!