Mi az oka annak hogy szakmunkáshiány van?
Figyelt kérdés
Kőművesként dolgozom egy építőipari vállakozásban, és nagyon megszenvedjük hogy nem találunk megfelelő szakembert. Megrendelés van bőven, de munkás sehol. Legalább 10-12 emberre lenne még szükségünk de hónapok óta nem találunk senkit. Ekkora szakmunkás hiány lenne?2009. ápr. 2. 19:21
1/7 anonim válasza:
Szerintem azért, mert mindenki értelmiségi akar lenni, irodában ülni és kényelmesnek lenni.Nem akar senki turkálni az olajban, meg betont keverni.
2/7 anonim válasza:
az első válaszadó jól mondja sajna.
sok a finnyás ember.
3/7 anonim válasza:
Hirdessétek meg az újságban, meg az interneten.Nem hiszem el, hogy most a válság miatt ne lenne egy csomó ember, aki akármilyen munkára ugrik.Azt mondta haverom, a munkaügyi központban hosszú sorokban még a lépcsőn is állnak az emberek.Tényleg, menjetek be a munkaügyibe és kiáltsátok el magatokat hogy "kőművest keresünk"!
4/7 A kérdező kommentje:
A lehetséges összes helyen hírdettünk. De munkaügyi közponban még nem. Jó ötletnek tűnik, köszönöm!
2009. ápr. 2. 19:39
5/7 anonim válasza:
Mert sajnos ma az az általános nézet, hogy a szakmunkások buták, és csak az megy szakmunkásnak, aki kisebb képességű.
6/7 anonim válasza:
a cigányok miatt. mert 90%-ban ők járnak ilyen iskolákba (már ha bejárnak), persze képtelenek elvégezni, a jobb érzésű emberek meg csinálnak mást, és mindeközben vérciki lett pl. asztalosnak vagy kőművesnek lenni, pedig szép szakmák lennének azok, és becsületes, tisztességes mesterember ma már olyan ritka, mint a fehér varjú és azok busásan meg is élnek belőle. meg a kontárok is, amúgy, sajnos, épp ezért.
7/7 anonim válasza:
Szia!
Én vasutasnak tanulok vagyis szakmunkásnak.
Én is észrevettem.
Az osztályomból legtöbben gimnáziumba akarnak menni. Rám is nevetek. "Hogy ez hülye" Szakmunkás akar lenni. Nagyon röhögtek. Vasutas szeretnék lenni. Nagyon rosszul esett le próbáltak beszélni de nem sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!