Tényleg megfog rövidülni a nyári szünet?
A felsőoktatásban nincs is igazi nyári szünet, ezt ne keverjük ide. Ott a tavaszi és az őszi félév között van egy szünet, aminek a hossza már most is az adott intézménytől függ. De pl. őszi és tavaszi szünet sincs minden helyen, az is intézményfüggő. Szóval a felsőoktatást ez egyáltalán nem fogja érinteni.
Viszont a közoktatásban a szünet rövidítésével nem értek egyet. Ha hosszabb lesz emiatt az őszi és a tavaszi szünet, akkor az mivel lesz jobb? Szerintem semmivel, mert ugyanúgy gond a gyerekekkel foglalkozás. 12 éves kortól meg már simán elvan a gyerek otthon napközben, amelyik nem, az életképtelen, már bocsánat.
Ellenben szívatás, hogy rövidebb lesz a nyári szünet, mert éppen annak kellene hosszúnak lennie a nyár ténye miatt. Ősszel és tavasszal kb. otthon ülni lehet, semmi mást (az őszi szünet eleve egy nagy hülyeség), így meg majd lehet rothadni az iskolában a 30-40 fokban.
Én felsőfokú 2 éves (kihelyezett) képzésre járok, amelyet az egyik szakközépiskola indított a győri egyetem jóvoltából, így én is iskolarendszerű képzésben vagyok, úgy mint a többi középiskolás. Kötelezően le kellett dolgoznom 1.5 hónapot, különben a következő évemet nem kezdhetném meg, viszont ha rövidítették volna a nyári szünetet akkor nekem nem maradt volna belőle semmi. Ugyanúgy van tavaszi, őszi, és téli szünetünk is..
Tehát valamilyen szinten a felsőoktatást (a huszonéveseket) is érinti ez a dolog, attól függetlenül, hogy nem egyetemre járunk...
Ez tiszta hülyeség!
Hosszabb téliszünetet! Logikus! A nyári melegben a suliba kell rohadni, télen meg amikor hideg van, akkor a "hátrányos" helyzetű gyereknek a hideg házban kell lennie a meleg iskola helyett!
7-12 év közöttieknek ingyenes napközit az iskolában, e felett bőven elvannak a puják otthon is. Ennyi kedves Fityesz!
Nem kell az iskolások pihenőjét elvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!