Tényleg megfog rövidülni a nyári szünet?
Nem azért lesz rövidebb mert a gyerekek sokat felejtenek, hanem a hátrányos helyzetű gyerekek miatt!!!
* A jelenlegi tízhetes nyári szünet számos család számára megoldhatatlan feladatot jelent a gyerekekre való gondoskodás biztosításában. Ez az időszak nagyon sok, különösen a hátrányos helyzetű (kisebbségi), szegényebb gyerekek esetében, akiknek a szülők nem tudnak programot biztosítani, ez nevelési szempontból holttér.
Régen(19-20 sz. eleje) azért volt hosszú nyári szünet,h a gyerekek be tudjanak segíteni otthon a nyári mezőgazdasági munkákba.
Mivel napjainkban nincs szükség gyerek munkára(legalábbis remélem) és a szülők nem tudnak otthon lenni a gyerekekkel, sztem jogos h 2 és fél hónap helyett mondjuk másfél hónap legyen a nyári szünet. Én ennyi idő alatt is simán ki tudom pihenni a suli fáradalmait.
23/L
Én nem találom jó ötletnek, mivel lehet, hogy a kisiskolásnak 2.5 hónap a szünet, ettől függetlenül nekem pl. nem!
1.5 hónapot kellett ledolgoznom kötelezően, ezután megírnom a 15 oldalas szakmai beszámolómat. Most ha rövidítik a nyári szünetet akkor nekem már nem is jár a nyaralás??? Nevetséges... Évtizedekig megtudták oldani azt, hogy elhelyezzék a gyereket valahol a szünet alatt akkor most is megtudják majd. Ha meg nem megy, nem kell gyereket szülni...
Angliában is rövidebb a nyári szünet.
Amúgy nem csak a hátrányos helyzetű családoknak okozhat problémát. Már előre tartok tőle, hogy fogjuk megoldani a szüneteket, amikor majd sulisok lesznek a gyerekeink. Nálunk ugyanis nincs nagyszülői segítség, arra meg kinek van pénze, hogy egész nyáron táborozzon a gyerek (ek)
Meg ugye a kisgyerek még úgy ahogy elvan a táborban, de a 10-12-14 éves, aki már nagynak képzeli magát megunja és egyszerűen nem megy (tapasztalat), otthon meg azért csak ne legyen egyedül.
És a felsőoktatásban hogy lenne? Maradna így? Az lenne a legjobb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!