Illy kérdése:
Csökkent ugye a nyelv vizsgáért adható plusz pont. Ez miatt esetleg az is előfordulhat hogy a felvi pontok is csökkennek?
Figyelt kérdés
2011. júl. 18. 12:43
2/10 anonim válasza:
Igen, előfordulhat, hogy kicsit csökkennek a ponthatárok. Azokat ugyanis nagy mértékben a jelentkezők pontszámai alakítják.
3/10 anonim válasza:
Idén csökkent a nyelvvizsgáért, emelt érettségiért, hátrányos helyzetért és fogyatékosságért adható pontok száma, így szerintem egy-két pontot csökkenni fog a legtöbb szakon. Legalábbis ebben bízom.
5/10 anonim válasza:
Miér írja mindenki mindenhol, hogy csökkent az emelt érettségiért járó többletpont? Eddig is +40 pontot jelentett, meg most is, nem?
6/10 anonim válasza:
igen, most is ugyanúgy +40 pont az emelt. de amugy a kérdésre válaszolva, sztem nem fog csökkeni a ponthatár, de ha igen max. 1-2 pontot.
7/10 anonim válasza:
Szerintem nem valószínű. A felvételizők 50%-ának van csak nyelvvizsgája.
A top szakokon, ahol magas a ponthatár, oda elit helyekről mennek az emberek, akiknek min. 2 középfokújuk van +emelt, szóval ők bebiztosítják magukat ezzel.
8/10 anonim válasza:
Én csak attól félek, hogy mindenki azt mondja/gondolja, hogy stagnálni, vagy minimálisan csökkeni fog, csak aztán nehogy nagyot koppanjunk. :( Én is azt hiszem, ill. remélem, hogy csökken (mert tavalyhoz képest én is jó sok pontot buktam a csökkenések miatt), de aztán nehogy úgy járjunk, mint pár éve, mikor mindenki a stagnálásban bírott és egy csomó helyen 20-30-40 pontos emelkedések voltak. :( Én inkább felkészülök a legrosszabbra és baromi boldog leszek, ha mégis bekerülök. :) Már nem merek hinni semmiben. :(
9/10 anonim válasza:
Néztem nemrég egy statisztikát és az érettségi eredmények jobban sikerültek a tavalyiaknál. Emiatt vszinű h növekednének a ponthatárok, a nyelvvizsga viszont valamivel lejjebb viszi őket talán. Sztem egy halvány emelkedés várható összességében (a legtöbb helyen)
10/10 anonim válasza:
Meg kell érteni,hogy a pontszámokat az adott év felvételezői alakítják,tehát az előző évivel csak saccolni lehet az ideit. Ha te szakodra csupa zsenik jelentkeztek,meglehet,hogy nem férsz be. De nem lehet előre tudni,hogy merre fog változni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!