50% -os EMELT kémia érettségit nehéz összehozni?
Figyelt kérdés
A számolás elég jól megy, az elméleti résszel vannak gondjaim. Nem tudom bemagolni a reakciókat, hogy mikor mi keletkezik, az anyagok triviális (hétköznapi) neveit, hogy mit mire használnak, stb. Mit gondoltok? :)2011. júl. 10. 21:49
1/8 anonim válasza:
azt, hogy a triviálist írhattad volna eredetileg is az eredeti nevén, ha már úgy is meg akarod magyarázni, ettől nem fogsz okosabbnak tűnni
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönjük emese :)
2011. júl. 10. 22:13
3/8 anonim válasza:
Jogos az első beszólása. De hogy a kérdésre válaszoljak (ahogy a kedves első nem tette meg), szerintem összehozható. Persze nem állítom, hogy könnyű munka lesz, de egy picit többet beleadsz, mint amennyit terveztél vagy gondoltál és garantáltan meglesz az ami neked kell ,sőt jobb is :) nem tudom Te hogy vagy vele, de nálam sokáig a nem megfelelő könyv volt a probléma, ha hasonló dolgokat kellett beseggelnem. Ha nem szimpatikus a könyv, nem szívesen veszem kezembe. Lehet nálad is beválna az a módszer, ha egy számodra vonzó könyvből tanulnál, színes ábrákkal tele, konyha nyelven stb. Nálam nyelvtanulásnál segített sokat, hogy az ágyam fölé a számomra megjegyezhetetlen idiómákat kiplakátoltam, így felkeléskor és lefekvéskor is ezeket láttam, egy idő után teljesen berögzült. Esetleg Te is próbálkozhatnál hasonló módszerekkel.
4/8 anonim válasza:
Nem nehéz, de 50% emelten is elég kevés. Egy nyelvi érettséginél megértem, hogy esetleg csak a 60% a cél a nyelvvizsga miatt, de 50%-os emelt kémiával ha duplázol, akkor 100, ha nem duplázol, akkor 50 pontot már egyből elvesztettél.
5/8 anonim válasza:
A mozaikos tankönyvcsalád elég barátságos, sok képpel és magyarázattal.
6/8 A kérdező kommentje:
50% kell pont, így meglesz a pontom ahová fel fogom magam vetetni. A mozaikosból tanulok, de az elmélet talán még így is nehéz. "Amúgy jogos az első beszólása", nincs kedvem majmokkal vitatkozni, akar a fene okoskodni, egyszer leírtam, hogy triviális, mert ez ugrott be, de nem akartam kitörölni mert haladnék nincs időm itt p*csörészni, ezért inkább leírtam, kétféleképpen, ne kötekedni gyertek ide, hanem válaszolni. -.-
2011. júl. 10. 23:33
7/8 anonim válasza:
Én ugyan nem emelt szinten érettségiztem, hanem közepen, és a tanárom is, meg mindenki azt mondta, hogy 90% felett fog sikerülni... Aztán mégis csak 83% lett, maxpontos szóbelivel. Szerintem, ha nem tudod legalább a középszintű reakciókat, vas és alumíniumgyártás folyamatait egyenlettel, mészkő-oltott mész-égetett mész átalakulást stb... (és ezek csak középszintűek), akkor ne menj emeltre.
Én angolból csináltam a májusi középszint után októberben emeltet, 25%-kal kevesebb lett (95 közép, 70 emelt, mondjuk nem sokat tanultam emeltre.) Kémiánál is számolni kell ezzel, tehát ha nem tudod középszinten 75-80 százalékra, akkor ne kezdd!
De azért sok sikert!
8/8 A kérdező kommentje:
Az alap reakciókat (alumíniumgyártás stb.) azért tudom.. Hát úgy tervezem, hogy a mozaikosból az összeset valamilyen módon megtanulom, aztán meglátjuk. De megfogadom a tanácsodat. :)
2011. júl. 11. 22:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!