Kontrakérdés a miért akar mindenki diplomás lenni kérdésre. Hiszen olyan szép ódákat zengenek itt páran a szakmunkás fizetésekről, hogy 4x annyit keresnek, mint egy diplomás, hogy nekik mindig van munkájuk, mert belőlük hiány van. Akkor vajon miért nem akar senki sem szakmunkás lenni?
Mert sokan úgy gondolják, hogy egyszerűbben bejutnak valamely egyetem valamely szakára és ellébecolhatnak még X évet. Mondom ezt úgy, hogy most leszek egyetemista.
De valamelyest ellent is mondanék: az én öcsém kifejezetten szakmunkás szeretne lenni. Nem akar egyetemre menni, dolgozni viszont akar. S ez ritka hozzáállás: dolgozni akar.
2011. júl. 9. 16:00
2/15 anonim válasza:
* Mondom ezt úgy, hogy most leszek egyetemista, s kifejezetten tanulni szeretnék.
2011. júl. 9. 16:01
3/15 anonim válasza:
Azért mert a legtöbben nem akarnak dolgozni, a szülők többsége sem valami bölcs kis hazánkban, ezért ők is arra sarkallják utódaikat, hogy legyenek "valakik" (aki villanyszerelőként dolgozik az egy senki szerintük). Tehét lényegében: Végezd el az egyetemet kisunokám és akkor majd aranyat sz*rsz elv érvényesül. Túlságosan tömegessé vált a felsőoktatás, ma már nem csak azokat veszik fel oda tanulni akik tudnak is, hanem kb mindenkit. Kicsit szigorítanának az oktatási rendszeren és máris megtalálná mindenki az igazi helyét társadalmunkban :) Végre lennének olyan diplomások és szakmunkások akikre valóban büszkék lehetünk, mert mind (szakon belül) jó oktatást kapna, és megbecsült dolgozóvá érne felnőtt korára. Ma nincs ilyen rendszer, nincs diplomád = senki vagy.
2011. júl. 9. 16:04
4/15 anonim válasza:
Mert az csak legenda, hogy 4x annyit keresnek. Mindkét szülőm szakmunkás és 100nál többet egyik sem keres, és ezért is jóval keményebben dolgoznak, mint a diplomások. Meg aztán láttál már szakiskolát belülről? Hogy milyenek ott az emberek? Szerintem a jó tanulók nem fognak önszántukból olyan leprahelyekre menni, egy jó gimnázium helyett. Meg egy szakmunkás megbecsülése egyenlő a nullával, ilyen karrierre nem sokan vágynak.
2011. júl. 9. 16:06
5/15 anonim válasza:
azért mert egyszerűbb az egyetemen lébecolni meg kocsmázni pár évig. a diploma is csak akkor éri meg ha olyan szakra mész,amivel nagyobb esélyed lesz elhelyezkedni(pl.valamilyen mérnök, infó)
2011. júl. 9. 16:06
6/15 anonim válasza:
Mert senki nem akar fizikai munkát végezni, csak mindenki irányítani-lógni szeret, csak arra nem jönnek rá, hogy nem lesz aki "eltartsa" őket.Meg azért se, mert mostanában szégyen szakmunkásnak lenni.
Tisztelet a kivételnek.
Erről jut eszembe:
Mit kérdez a 2 diplomás az 1 diplomástól?
A hamburgerbe mehet minden?
2011. júl. 9. 16:09
7/15 anonim válasza:
Fogadjunk, hogy akik ezt kérdezik, azok mind diplomások. Mert ugye mindenki legyen szakmunkás és csinálja a sza.r munkát, csak ők ne.
2011. júl. 9. 16:11
8/15 anonim válasza:
Elmondom én miért nem akartam szakmunkásnak menni: mert nem mindegy, honnan megyek nyugdíjba. A koszos műhelyből, vagy a szép tiszta irodából. Nem azért mondom, mert finnyás lennék, vagy mert büdös a munka, de ha van rá lehetőségem, én inkább az utóbbit választom. Három műszakban dolgozok egy gyárban most is diákként és rájöttem, hogy inkább ezerszer tanulok, hogy később jó állásom legyen, minthogy ittragadjak. (Még van rá valós esélyem, hogy egyszer jó állásom legyen, mérnöknek tanulok.)
Látjátok nem vagyok se lusta, se ingyenélő, egyszerűen csak volt választási lehetőségem, és remélem jól döntöttem.
2011. júl. 9. 16:37
9/15 anonim válasza:
A 82%-os vagyok.
Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy a fizikai munka se megy mindenkinek. Valaki ügyetlen, kifejezetten műszaki érzéke, se kézügyessége. Az ilyenek menjenek inkább jogásznak, vagy informatikusnak, minthogy bútorasztalosnak vagy esztergályosnak.
2011. júl. 9. 16:42
10/15 anonim válasza:
"Mit kérdez a 2 diplomás az 1 diplomástól?
A hamburgerbe mehet minden?"
Ezt a frissdiplomás mérnök kérdezi a frissdiplomás bölcsésztől.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!