Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik a legjobb kollégium...

Melyik a legjobb kollégium Szegeden?

Figyelt kérdés
Idén kedzek, kémia szakon (valószínűleg), hova vennének fel? (hátrányos helyzetű vagyok)
2011. júl. 4. 10:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Hali , Arany János kolesz tesóm is odajár és havonta mennek kirándulni és vesznek neki mindent amit kér (ruhát, )
2011. júl. 4. 12:20
 2/10 anonim ***** válasza:
jah meg ingyen bérlet, fodrász stb...(csak a gyógyszert nem támogatják)
2011. júl. 4. 12:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, de az Arany János középiskolai kollégium, a kérdező pedig egyetemre menne.

A TTIK karon általában 5 kollégiumot emlegetnek, Károlyi, Öthalmi, Móra, Eötvös, Hermann.

Ebből az Eötvös a "zseniké", a Hermann és a Móra Újszegeden van, ami kémia szakra nem túl praktikus, az Öthalmi a város végén, félóránként jár csak busz, a Károlyi viszont a város közepén van, jól megközelíthető, csak épp a legkevésbé hallgatóbarát. Az öt közül egyedül az Öthalmiban van külön fürdőszobás-konyhás lakás, amiben 2-5 emberrel osztozol csak, a másik 4 koliban emeletenként 1 fürdő vagy 1 konyha (30-50 emberre). Más kolikban is megoldható az elhelyezés, ha esetleg nem teltek be a helyek, de igazából ez az 5 koli az elsősorban TTIK, BTK kolija.

2011. júl. 4. 15:06
 4/10 A kérdező kommentje:
És belülről melyik a legjobb, úgy értem melyik van a legjobb állapotban, melyik a legszebb, ilyenek :)
2011. júl. 5. 10:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen az Öthalmi a legfiatalabb. 1999-ben nyitották meg az első épületet, kb. két éve a másodikat. Új bútorok, frissen festve, stb. A Károlyiban 2 éve volt ablakcsere, feltételezem utána festettek is. De hogy az egyes szobákra a korábbi tulajdonosok mennyire vigyáztak.... Bármelyikben lehet cipőnyom a falon :-) attól függ, pont hova kerülsz. Természetesen augusztusban kitakarítanak mindent (egész takarító cégek foglalkoznak vele) de azután a lakóknak kell vigyázni rá :-)

Igazából azt kell eldöntened, hogy olyat akarsz mint egy albérlet, és ezért vállalod a ritka buszjáratot (Öthalom), vagy kedvezőbb közlekedéssel választod a "tömegszállást", esténként üvöltő bulival az ajtód előtt. Aki amelyik koliban lakott és szerette, arra esküszik. A Károlyiban el se tudnám képzelni az életet, tíz emelet, millió ember, ha kilépsz a szobából üvöltő buliban találod magad a folyosón, de aki ott lakott, szerette. A Mórában, Hermanban szinte mindenki ismer mindenkit, aki ott lakott imádta a szoros közösség miatt, de ott is, buli a folyosókon, közös fürdő, stb, csak kisebb méretben, mint a Károlyi. Én Öthalmot választottam, nekem a béke (egy különálló épületben zajlik a buli esténként) és a külön lakás volt fontos, én azt szerettem, azt ajánlom.

A kollégiumi felvétel a pontjaidtól, az utazás távolságától és a családod anyagi helyzetétől függ. A Károlyi és az Öthalmi a legnagyobb férőhelyes, talán ott van a legtöbb esély a felvételre. De ha úgy ítélik meg, nem vagy rászorulva a kollégiumra, bárhova jelentkezel, nem fognak felvenni. Egy másik feltett kérdésnél volt ez a példa, hogy 100 km-es távolsággal, és 3 főre jutó 200 ezres havi jövedelemmel felveszik-e, na őt tutira nem, sehova!!!! Nekem 460 km volt a távolság, félárva voltam, anyu minimálbért keresett, magas volt a felvételi pontom, utána meg kb. 4-es átlaggal mentem mindig az egyetemen, engem felvettek szó nélkül minden évben.

2011. júl. 5. 13:13
 6/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ!

a teleki blankába csak jugyusokat vesznek fel?

és az öthalmitól bejárni nagyon durva vagy hozzá lehet szokni? itt elsősorban arra gondolok, hogy az órákra bejárni és vissza.

2011. júl. 6. 19:03
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Öthalomból fél óránként jön be a városba a busz, negyedkor és háromnegyedkor. Ez ugyan ritka, (és különösen bosszantó, ha hazafelé menet két perc miatt késed le, majd várhatsz fél órát a buszmegállóban,) de 15 perc alatt benn a busz a városban. Tehát a negyedessel félre benn vagy, és az egészkor kezdődő órákra simán odaérsz. Hétvégén különösen rossz, mert csak óránként egyszer megy a busz. Illetve ha úgy vannak az óráid, hogy pl. 8-10-ig majd 12-14-ig, akkor a közte lévő kétórás szünetben nem tudsz hazamenni, benn kell maradnod a városban. A Károlyihoz viszont 5 percenként megy a villamos, szóval ott ilyen gond nincs. Az újszegedi kollégiumoknak ugyanúgy rossz a buszközlekedése, mivel csúcsidőn kívül ott is félóránként járnak a buszok, hétvégén szintén ritkábban.

A Telekiben egy évfolyamtársam lakott, ő protekcióval került be, ennyit tudok csak róla. De amikor felvételt nyersz az egyetemre, és kiküldik neked az első levelet, abban is csak az általam felsorolt 5 koli fog szerepelni, mint TTIK-s koli. Persze a szállást mindenki úgy oldja meg, ahogy tudja. Ha jó albérletet fog ki az ember, az sem sokkal drágább, mint a kollégium....

2011. júl. 7. 09:46
 8/10 anonim válasza:
100%
A Hermanról azt hallottam nehéz bekerülni. Az Öthalmi meg a távolság ellenére nem rossz. Megoldható. Bár azt nem tudom honnan lehet tudni hogy melyik Öthalmiba kerülsz a régiba vagy a szép újba.
2011. júl. 24. 19:01
 9/10 anonim ***** válasza:

én BTK-s leszek, én is most kezdek.. és én is gondban vagyok a koli választással..

nekem a Mórát mondják, hogy oda menjek, mert ott van a legtöbb BTk-s...

nem tudjátok, hogy a Károlyiban mennyien vannak btk-sok?? mert a tájékoztató füzet alapján az tetszik nekem, csak ha nincs ott sok btk-s, akkor az olyan fura lenne és nem lenne könnyű segítséget kérnem tőlük ha szükségem lenne rá :)))

amúgy döntöttél már, hogy melyikbe mész??

2011. aug. 1. 16:39
 10/10 A kérdező kommentje:

szerintem a károlyiban túlnyomó részt ttik-sok vannak. nincs vmi ismerősöd ott, vagy ismerős ismerőse aki pontosabb adatokkal tudna szolgálni? :) azt is nézd h hol a koli, és az óráid túlnyomó részt hol lesznek.

találtam albérletet, úgyhogy oda megyek. nem nagyon ugráltam azért h koliba menjek, csak egy végső megoldás lett volna

2011. aug. 2. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!