Hogyan tudnék magamnak szép hangot csinálni egyáltalán lehet? A szinészi képességeim elég jó, de a hangom már nem annyira. Sztár akarok lenni/akarnék. De hogyan kezdjem el? Ki fedezhetne fel?
Most melyik kérdésre szeretnél választ? A hangodat esetleg fejlesztheted úgy, hogy felveszed, amikor beszélsz, visszahallgatod, és így próbálod a megfelelő hangszínt eltalálni. (már ha valóban gond ez)
Sztár szerintem ne akarjál lenni; inkább "csak" sikeres és híres színész legyél. Előbbihez az kell, hogy valaki pénzt akarjon csinálni belőled, utóbbihoz tanulni kell, színművészetivel megpróbálkozni, addig is iskolai előadásokon részt venni. (bár nem tudom, hány éves vagy)
No, először is nem árt helyesen kifejezned magad, tudom, hogy vannak azok a "sztárok", akik értelmes beszédre se képesek, de ne legyenek példák ők senkinek. Szóval:
tudnék (magyarban egyes szám első személyben a tudnák szó helytelen, a tudnák jelentése többes szám harmadik személyre vonatkozik),
színészi (így hosszú í betű az első, és a második rövid i),
ha több dologról beszélsz, akkor a minőségjelzőjét is többes számba kell rakni, vagyis így lett volna helyes: "színészi képességeim elég jók",
akarnék (magyarban egyes szám első személyben az akarnák szó helytelen, az akarnák jelentése többes szám harmadik személyre vonatkozik).
A hangot lehet fejleszteni, énekléshez pl. énektanárral, rendszeres hangképzéssel, sok gyakorlással, segíthet logopédus is, vannak nyelvtörő gyakorlatok színészethez és énekléshez egyaránt.
Szóval hajrá, de előbb tanult meg helyes nyelvhasználattal szabatosan kifejezni magad, addig inkább ne beszélj tömegek előtt. 10 év sikeres éneklés, fellépés, CD áll mögöttem, eddig. Nem kell azonnal sztárnak lenni, a sok kicsi siker is meghozza az eredményt, ha jó vagy, ezt a közönség eldönti, és a közönség nem hülye.
Egyszerű, én minden nap éneklek, de mondjuk én énekzeneibe jártam 4 évig, de mindegy, mert:
1. válaszd ki a kedvenc szólóénekesed
2. tekerd fel max hangerőre,
3. és amikor nincs otthon senki, énekelj telitorokból, a magas hangokat is, legalább 1 hónapig, bár nekem 6 hónap alatt tök klassz lett, mert már két hanggal magasabbra tudok menni, mint általában :)
4. KITARTÁS
És sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!