Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg olyan nehéz az orvosi...

Tényleg olyan nehéz az orvosi egyetem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tényleg olyan nehéz lenne az orvosi, mint ahogy azt mondják?

Mennyire nehéz kibukni?

Köszi!

2009. márc. 27. 21:14
1 2
 11/19 anonim válasza:
83%
Az, hogy nehéz, relatív. Nekem van olyan ismerősöm, aki végig ötös volt, és ötössel államvizsgázott, de olyan is nem egy, aki kibukott. Kinek mi a nehéz. Ha nincs hozzá tehetséged, vagy elhivatottságod, nagyon nehéz. Ha van, akkor se könnyű, de megtanulod. Ne az motiváljon, hogy mennyit lehet keresni egy orvosi hivatással, hanem az, hogy mi érdekel a legjobban, mihez van tehetséged. Már csak azért is, mert egy orvoson emberek élete múlik.
2009. ápr. 6. 09:32
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A bulizás egy dolog, köztük is vannak, akik részegen fetrengenek heti többször is akár, de nem ez a jellemző. ismerek jópár orvosist, és piszok sokat tanulnak, hogy bentmaradhassanak. akiket ismerek orvosisokat, nagyon lelkiismeretesek, és komolyan veszik a leendő hivatásukat, és nem linkeskednek, akik tényleg orvosok akarnak lenni

egyébként megfigyeltem, hogy az egyetemi bulizás nem is igazán attól függ, kinek mennyit kell tanulni, hanem hogy ki hogyan van betáblázva óraszámilag egy héten. sok TTK-s ismerősöm azért ér rá orrba-szájba bulizni, mert nekik kevesebb kötelező gyakorlatuk van egy héten, és nem okoz gondot arra heti max. 4-5 gyakjukra bejárni még halál másnaposan sem. én egy negyed éves nyelvi szakos vagyok, és ki sem látszom a kötelező órákból a heti 11 gyakommal-szemináriumommal, így nekem nagyon meg kell gondolnom, mikor mehetek ki bulizni, mert bele kell kalkulálnom, hogy akkor a holnap reggel 8-as óra kilőve.

2009. ápr. 6. 10:03
 13/19 anonim válasza:
97%
én is orvos szeretnék lenni de sajna az agyamon kívűl másom sincs.szóval anyagi háttér stb.nem vagyok bulizós 12 éves koromtól dolgozok keményen suli mellett és jó eredményekkel érettségiztem,de sajnos bioszból és kémiából nem érettségiztem most szeretnék de nem találok senkit aki segítene, nincsenek könyveim nem támogat senki.szóval nem tudom mit csináljak, de engem más hivatás nem is nagyon érdekel és mást nem is tudnék csinálni teljes lélekkel.ha valaki tud adjon tanácsot légyszi el vagyok keseredve hogy soha nem fog sikerülni
2009. ápr. 17. 14:35
 14/19 anonim válasza:
100%
Utolsó!! Könyveket tudsz venni szerintem, ha felveszed a tankönyvkiadókkal(Mozaik, Műszaki, Nemzeti..stb) a kapcsolatot, biztos, hogy lehet vásárolni könyvet. Gimnáziumokban pedig vannak levelezős és esti oktatások, mindenképpen az igazgatóval kell beszélned. Keress fel valakit, aki részt vesz az oktatásban, majd ő továbbirányít, ahova kell. Felnőttként is nem egy ismerősöm érettségizett már le. Fel a fejjel!
2010. jún. 28. 13:59
 15/19 anonim ***** válasza:
Az, hogy mennyire nehéz, főleg attól függ, te milyen követelményszintet állítasz fel magadnak és milyenek a képességeid. ez sok egyetemi szakon így van, nem csak az orvosin. ha úgy döntesz, hogy jó az úgy neked, ha kettesekkel ellébecolsz 5-6 évig, akkor nem lesz nehéz, mivel a minimum szintet teljesíted. ha színkitűnő akarsz lenni zsíros ösztöndíjjal vagy tudod magadról, hogy nehezen tanulsz (nem szégyen, ettől még nem hülye valaki), akkor viszont nehéz lesz kétségkívül. ismerek partyarc orvosisokat, na ők nem a jó átlagukról híresek. viszont olyat is, aki évente jó, ha 2 alkalommal bulizik és neki van a legjobb ösztöndíjátlaga.
2010. jún. 28. 14:21
 16/19 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

Én még csak egy gimnazista vagyok, én is orvosira mennék. Ugye azt tudod, hogy bármilyen nehéz is az orvosi, ha nem teljesítesz egy bizonyos tanulmányi átlagot, akkor kitesznek költségtérítésesre, ami elég borsos árú. Egyébként egyetértek az egyik előttem íróval abban, hogy relatív, hogy kinek mi a nehéz. Ha érdekel, könnyebben fog menni... Ha nem, nem. Gondolom, érdekel, ha orvosira szeretnél menni :)... Szerintem azoknak, akik államilag finanszírozottra járnak már az is elég nagy motiváció, hogy ne tegyék onnan ki őket...

Ez csak az én véleményem... Szerintem a sok tanulás miatt ne add fel az álmod!

2010. júl. 3. 11:56
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez igaz "TTK-s biológus hallgatónak sokkal inkább le kell mondania a bulizásról úgymond." ?

Nem a bulizásra értem, elsősorban hanem pl kevesebb szabadideje van ?

Furcsa, hogy nehezebb lenne a TTK mint az orvosi

2011. jan. 5. 19:41
 18/19 anonim ***** válasza:
40%

én végzős vagyok. a tapaszalatom a következő:

- 1. év nehéz, de teljesíthető. munka mellett csináltam. részmunkaidőben fordítottam, így volt némi bevétel is.

- 2-4. év nagyon könnyű volt, ekkor sok ismétlődő tananyag van.

- 5-6. ez meg egészen egyszerű volt.

átlagos képességű vagyok, nem megy jól a magolás. szerintem sokan eltúlozzák az orvosi egyetem nehézségét.

sok sikert bárkinek aki orvos akar lenni! csodálatos hívatás

2022. júl. 26. 09:05
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

+ dolog:

ami nekem nagyon bevált:

jegyzetelés post-it cetlikre

ezek kiragasztása a lakásba

anatból csak így tudtam átmenni

de a mai napig mindenre emlékszem

2022. júl. 26. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!