Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg olyan nehéz az orvosi...

Tényleg olyan nehéz az orvosi egyetem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tényleg olyan nehéz lenne az orvosi, mint ahogy azt mondják?

Mennyire nehéz kibukni?

Köszi!

2009. márc. 27. 21:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
94%
Én személyesen nem, de az egyik barátnőm oda jár.Ő azt mondja, hogy nagyon kemény!Sokat-sokat kell tanulni, és gyomor is kell hozzá.Leginkább azok bírják, akik szívvel-lélekkel tudják csinálni.
2009. márc. 27. 21:23
 2/19 anonim ***** válasza:
96%
Igen. Amikor 2-3 éves anyagból anatómia vizsga van, az nem kellemes, de ha nagyin orvos szeretnél lenni, akkor próbáld meg mindenképp.
2009. márc. 27. 22:01
 3/19 anonim ***** válasza:
98%
Nem olyan nehéz mint mondják, hanem annál sokkal nehezebb. Kibukni irtó könnyen megy, akkor menj oda ha vagy nagyon jól fog a fejed vagy ász vagy magolás terén, másképp nem megy.
2009. márc. 27. 22:46
 4/19 anonim ***** válasza:
95%

Kemény évek elé néz, aki orvosira megy. ha képes vagy lemondani a gyakori bulizásról, az alvásról, és nem okoz gondot az, hogy naphosszat tanulj, vágj bele.

én laktam együtt egy orvosissal egy darabig, a takarításon meg a kajakészítésen kívül mást nem csinált, csak tanult. de tényleg.

2009. márc. 27. 23:11
 5/19 anonim ***** válasza:
93%
Nekem is több ismerősöm orvosira jár és bizony rengeteget kell tanulni és abba is bele kell gondolni milyen felelősség orvosnak lenni, kellő pillanatban jól dönteni pl. műtétnél. Tényleg olyan hivatás amire születni kell!
2009. márc. 27. 23:38
 6/19 anonim ***** válasza:
70%
Én azért ellentmondanék ennek, nem olyan vészes, kicsit az orvosi terület túlmisztifikált eme szép hazánkban, megnyugtatlak, a gyógyerész tanulók 20x jobban megrokkanak a tanulásban (nem vagyok gyógyszerésztanuló! csak tanítok mindkét helyen és ismerem mindkét "bandát"), mint az orvosisok, az első két évben valóban rámegy pár éjjeled, de aztán 3-4-5-6 már egyre inkább amolyan "el lehet lenni" kategória.
2009. márc. 28. 08:30
 7/19 anonim ***** válasza:
28%

Méghog ylemondani a gyakori bulizásról? ez vicc....

az orvosisok mást se csinálnak, mint buli buli hátán, csak persze közben nagyon ügyelnek arra, hogy a látszat fenn maradjon, ők mennyire keményen is tanulnak, de van hozzájuk közöm, teljesen joggalk mondhatom, hogy pl. egy TTK-s biológus hallgatónak sokkal inkább le kell mondania a bulizásról úgymond.

2009. márc. 28. 08:32
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Orvosira járok, és szerencsére jól megy a suli, de nem a bulizgatásról szól. Évközi vizsgáink vannak, ahol sajnos a bukási arány elég magas. Nem lehetetlen megcsinálni, de a bentmaradás áldozatokat követel.
2009. márc. 28. 10:13
 9/19 anonim válasza:
68%

Üdvözlet!

Aki egyetemre akar menni, azt nem érdekli mennyire nehéz, mennyire könnyen lehet kibukni! A tudásvágyát oltaná és céljait valósítja meg!

Így lenne ez, ha nem korcsosult volna el az ember és lenne benne tűz és lenne szívük!

Igazából pedig bárkiből lehet orvos, akik most űzik a mesterséget, azonkívül, hogy jól tudnak magolni, ha lenne pokol ott égnének az idők végezetéig, legalább is egy bizonyos % biztosan!

Valóban sokat kell tanulni... Tudom mert 3. éve csinálom, de ennél sokkal-sokkal többet is meg lehet tanulni!

2009. márc. 30. 10:20
 10/19 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Valójában még sokkal nehezebb is mint ahogy azt mondják. Tény, hogy sokan "bulizósak" de mellette tanulnak is keményen. Igazából ideje mindenkinek arra van amire szeretne... A legcélszerűbb tényleg egész évben folyamatosan tanulni, tanulni, tanulni...

Kibukni? Úgy érted végleg? Vagy csúszni? Kibukni -végleg- azért elég kevesen de persze erre is van példa, bár ők nem igazán kibuknak hanem otthagyják, feladják mert rájönnek hogy nem ezt szeretnék igazán és /vagy túl nehéz nekik. Azonban 1-1 tantárgyból elég könnyen lehet évet ismételni, mert 1 félév végén van mondjuk 3 szigorlat és 2 vizsga- igaz hogy a btk-n például általában több vizsga van de azok kisebb anyagot ölelnek fel. Nem igaz, hogy az első 2 év a legnehezebb és utána már "el lehet lenni"... Minden évben vannak durvább tantárgyak és ahogy telnek az évek egyre inkább halmozódik a tudnivaló anyag, és át kell látni dolgokat, kombinálni... És persze a felelősség is... Kevés olyan szakma van ami ekkora felelőséggel járna. Igaz hogy mostanában egyre több "műhibáról" hallani de azért van naponta több száz vagy ki tudja mennyi "siker" is csak hát ez nem olyan érdekes... És azért mert sajnos tényleg van pár lelketlen orvos, nem kéne általánosítani!

Azt azért még hadd írjam le, hogy nem igaz hogy a gyógyszerészeknek többet kellene tanulni. Volt gyógyszerész lakótársam, tény hogy nekik IS nehéz a suli, meg vannak kifejezetten nehéz tárgyaik (pl fizikai kémia) de összességében kevesebb tantárgyuk van, és kicsit könnyebb nekik...

(Egy harmadéves orvostanhallgató)

2009. márc. 31. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!