Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha építésznek készülök,...

Ha építésznek készülök, mennyire kéne tudnom rajzolni?

Figyelt kérdés

11.-et kezdem szeptemberben, több mint valószínű, hogy valamilyen mérnökire szeretnék járni. Az épületek/hajók/hidak nagyon érdekelnek.. órákat eltudok lenni ilyenek nézegetésével, de rajzolni igen csak szerény mértékben tudok :D Építészet mellett gondolkodtam még a gépészmérnökin is, de az nem nagyon köt le ennyire...

köszönöm előre is a válaszokat!

2011. jún. 30. 20:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Építőnek sem egy életbiztosítás lenni, munkát esetleg kapsz, de arra kevés az esély, hogy tényleg építeni is fogsz. (bár ma Magyarországon kb. senki sem azt csinálja, amit tanult)

Engem felvettek irodába na de titkárnőnek, azaz néha-néha belenézhetek mi történik, de nem szólhatok hozzá semmit, én kb. csak leveleket írok, telefonálgatok, nyilvántartást vezetek, semmi pénzért. Ezt érettségi után is meg tudtam volna tenni, jó lenne majd itt dolgozni, de nem ilyen munkakörben.

2011. jún. 30. 22:40
 12/12 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos ez így van, de azt mondom egy mérnöki, jelen esetben építőmérnöki diplomával még mindig könnyebben talál munkát az ember, mint mondok egy példát kommédia avagy (talán) idegenforgalmi végzettséggel. Az építőipar sokrétű. Nyilván nem fog egy kezdő friss diplomás felhőkarcolót építeni, hidat sem igen, se semmit, mivel ezekre megvannak Magyarországon a jól bevált cégek és emberek, ha lenne építkezés sem valószínű, hogy ilyen téren ennyire tapasztalatlan emberre bíznának bármit is. Ezekhez a jól bevált cégekhez is bekerülni max óriási protekcióval lehet, de ez már más téma...

Pl a vízügyhöz tárt karokkal várják a vízépítőket, ott sem kell építeni, de munka rengeteg van, árvíz és belvíz mindig van, az állomány viszont kiöregedő félen van, nyugdíjba megy mindenki, alig van utánpótlás. Viszont pont most olvastam hirdetéseket, alumínium szerkezetekkel foglalkozó céghez, építőanyag gyártó céghez, mávhoz keresnek építőmérnököket pl. Nem az álom meló, amivel hatalmasat fogsz alkotni, de talán friss diplomával egy kezdő lökésnek jó, nomeg van munkád, van miből élned, stb.!

2011. júl. 1. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!