Valaki vett már részt pályaorientációs tanácsadáson? Hogy zajlik? Milyen árban mozog?
Én Üllőn voltam pályaválasztási tanácsadónál. 3 alkalommal kellett mennem és 2.000 Ft volt egy alkalom.
Csináltunk 5 vagy 6 tesztet, amelyek alapján kiderült, hogy "mihez értenék", mik a vágyaim és mi az a terület, ami érdekelne. Utána adott nekem egy listát, amin rengeteg jó honlapot adott meg, ami a felsőoktatással kapcsolatos.
3. alkalomra pedig megkereste nekem a lehetséges iskolákat, amiket megpályázhatok és megtanított kiszámolni a pontszámaimat :)
Egyébként nem ajánlom. Egyetlen séma alapján dolgoznak az ilyen tanácsadók és nem foglalkoznak azzal, hogy mit miért jelöltél be a tesztedben, pedig az is fontos.
elvileg min 5 alkalomból kell állnia egy ilyen tanácsadásnak
lehet egyéni v csoportos
az ewgyénin igenis komoly szakmai módsezrttan szerint a saját igényeid szerint történik a tanácsadás!!
szóval elvileg kötelező lenne h a kitöltött kérdőíveket(nem tesztek!!) együtt feldolgozzátok a tanácsadóval!
csak az 1. valószínúleg rossz helyre ment, egy nem annyira kompetens tanácsadóhoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!