Hogy tanuljam meg a törit?
Próbáld meg úgy felfogni mint egy sztorit:D
A könyve kihúzod a fontos eseményeket, és azokat kijegyzeteled egy külön füzetbe, hogy érettségire egybe legyen az egész, mert akkor nagyon nehéz lesz az egész könyvet átnyálazni.(Több könyvet...)
Szóval csak a lényeget szűrd ki, és ezt nem nehéz megtanulni! Csak tanulásnál figyelj arra, hogy ne legyenek zavaró tényezők a környezetben. (Zene,TV, vagy gondolatok) Így könnyebb.:)
Figy, írj saját rövid jegyzetet. A hangsúly a sajáton van. Rövid tömör mondatok, lényegretörés, és minden adat benne legyen ami kell. Szinte csak címszavakban. Amúgy én idézek hogy szoktam tanulni:
"És akkor Teleki Pál, a kis töcs fogta magát és öngyi lett. Hohó miért is? Mert megkellett volna szegnie az öri-bari (örökbarátsági) szerződést. --> nem vagyok liba, de így tényleg könnyeb tanulni, mert az ember agya a hülyeséget jobban fogja hidd el! Mindegyik személyre pl. szent Istvánra, Mátyásra mondj vmi jelzőt pl.: igazságos Matykó. :D sokkal könnyeb a hülyeséget megtanulni és majd átfogalmazod! Hidd el én ötös vagyok ;)
http://www.youtube.com/watch?v=1DrpfWGcvyQ
Hehe... Baromság, de benne van az egész magyar történelem. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!