Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Végigpuskázni az egyetemet és...

Végigpuskázni az egyetemet és utána még mesterizni is?

Figyelt kérdés

Nanee...az emberi pofátlanság meddig süllyed? Az egyik évfolyamtársam állandóan másol vizsgákon és pofátlanul nyeli a jó jegyeket. Hát bevallom, hogy engem azért zavar mert felettem húzták a vonalat a tanulmányi ösztöndíjnál. És mert a felháborodásom nem elég, megkérdeztem, hogy miért kell neked ilyen nagy jegyre puskázni? Ez kicsit nem pofátlanság? Erre meg azt mondta, hogy kell a jó jegy, mert úgy tudja, hogy magiszteri jelentkezésnél számba veszik. Hát erősebb volt mint egy bal egyenes...köpni, nyelni nem tudtam. Ha nem akar tanulni akkor minek neki még mesteri is?

Mit lehet tenni? Elárulni nem akarom, mert biztos kidobják az egyetemről, meg nem is vagyok ilyen típus. Inkább azt szeretném elérni, hogy csak egy átmenőre másoljon. De hát magasan van a szint.

2011. jún. 21. 17:23
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%
Mindig is az élelmes emberek voltak sikeresek.
2011. jún. 21. 17:25
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van/volt elég sok ilyen csoporttársam. Simán végig puskázták a 4 évet és benyalták magukat a tanároknak. Volt jó ösztöndíj és egyebek. Persze államvizsgán kibújik a szög a zsákból, mert ott nem lehet puskázni. Nálunk ezek az okos puskázós emberek kegyelem 2-3 szereztek a szóbeli részen, a védés kicsit javított rajta, de így is volt aki 2-3-al lett diplomás. Masterre ez kevés. Ott többet kell seggelni, nem ennyire egyszerű puskázni.
2011. jún. 21. 17:33
 3/18 anonim ***** válasza:
51%
miez McDonald's Bsc?
2011. jún. 21. 17:34
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Az emberi pofátlanság óriási. Tudnék mesélni és szerintem mások is. Az MA/MSc képzéseken is ez megy.

Az egyik legdurvább számomra az volt, amikor kedves élelmes csoporttársam írásbeli vizsga közben szépen kinyitotta a könyvet és kiírta a szükséges 2 oldal szöveget. Ezt a bent lévő vizsgáztató szó nélkül végignézte, majd pedig ötöst adott.

2011. jún. 21. 17:39
 5/18 A kérdező kommentje:
Ááá kidobnám az összes puskázót szívem szerint. Nem kötelező tanulni...mehetnek dolgozni is ha azt jobban szeretik.
2011. jún. 21. 19:23
 6/18 anonim ***** válasza:
77%
mindenhol ez megy. ne foglalkozz vele.
2011. jún. 21. 21:46
 7/18 anonim ***** válasza:
Valóban gusztustalan dolog puskázni,főleg ilyen mértékben. Remélem, azért valamikor visszakapják ezt még az élettől.
2011. jún. 22. 00:53
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
Miért ki vagy te hogy megszabd ki mit csinálhat? Te nem puskázhatsz? Dehogynem! Ha nem teszed elégedj meg a saját erődből szerzett jó jegy örömével és a becsületességeddel. Én ha elkezdenél nekem pattogni erkölcsről becsületről meg az ösztöndíjadról kiröhögnélek és elküldenélek hogy másnak oszd az észt meg a szeretetet.
2011. jún. 22. 07:38
 9/18 A kérdező kommentje:

Persze, mindenki puskázhat, csalhat, lophat de nem lehet mindenkiből politikus. Te kedves utolsó miért jársz egyetemre? Gondolom, hogy te is egy ilyen pofátlan csaló vagy aki semmiért nem tud megdolgozni becsületesen. Miért nem mész dolgozni ha tanulni nem szeretsz? Miért nem hagyod haladni azokat akik akarnak tanulni? El is lehet menni dolgozni...sok szép szakma van ahova nem kell diploma. Szüleid azért fizetnek, hogy csak bulizzál meg, hogy egy konzum idiótát neveljenek?

Én akkor röhögnélek szembe ha elkapnának puskázni és kidobnának az egyetemről és ne engednének többet semmilyen felsőoktatásban részt venni. Inkább csinálj te is gyereket és éljél a segélyekből, ahogy a szüleid is csinálták...mert remélem, hogy nem vagy magyar ember, hisz remélem hogy nincs még egy ekkora pofátlan magyar csaló. Legyél büszke magadra utolsó...

2011. jún. 22. 11:20
 10/18 anonim ***** válasza:

"mindenhol ez megy. ne foglalkozz vele."

ez nem igaz, vannak olyan helyek, ahol nem lehet puskázni. Ahol nem magolós cuccokat kérdeznek, hanem érteni is kell, ott nem nagyon lehet puskázni, max lesni, de ha szét vannak ültetve az emberek, A,B csoporttal, és figyelnek, akkor még azt sem igazán.

Nálunk például csak a legelején volt sok emberes írásbeli vizsga (legalábbis nem töltelék tárgyból), ott úgy ment, hogy az elején volt egy kb. 10perces beugró, amiben csak alap dolgokat kérdeztek, hogy mennyire érted a definíciókat, fogalmakat. Ezen épp ezért nem lehetett lepuskázni, mert értési dolgok voltak, ráadásul időd sem volt trükközni. Aki ezen nem ért el legalább X pontot, az rögtön mehetett is haza, ki is esett rögtön vagy a fele-két harmada a vizsgázóknak.

Ha meg ha nem 100-200 fős írásbeli vizsgák vannak, hanem kisebb csoportokban vizsgáztatnak, ráadásul szóban, akkor ott ha valakinek mégis sikerülne valamit kimásolnia, akkor is kiderül, mikor a tanár belekérdez, hogy igaziból egy kukkot nem ért belőle.

2011. jún. 22. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!