Több mint 400 ponttal 8 hetes terhesen mekkora esélyem van egyetemi tanulmányaimat elkezdeni, illetve szülés után folytatni?
Kedves kérdező! Gratulálok a babához mindenekelőtt! :)
Az egyetemet valóban el tudod kezdeni, de a vizsgadőszak pont a legrosszabbkor fog jönni. Akkor már nehezen mozogsz, nehezen alszol, hamar elfáradsz, és ezek nem jönnek jól a vizsgák közepette. De a legnagyobb probléma az az, hogy a stressz a babát felkészületlenül fogja érni, a mama idegessége a baba idegessége is. Ha stresszelős típus vagy, ez akár koraszülést is okozhat. Sőt, bizonyították, hogy az anyaméhben töltött idő alatti magas stessz-szint okozza nagyrészt a hiperaktivitást, és a hasfájósság és evésproblémák oka is lehet.
Persze nem lehetetlen megcsinálni így is, a pedagógia teljesíthető, de jól gondold meg, főleg a baba miatt.
Ha lehet egy halovány javaslatom, válaszd a passzív félévet és ne a vizsgákra, hanem a babára készülj idén - 20 évesen még nem sürget az idő :)
Jó egészséget nektek!
L
Szerintem meg lehet csinálni. Én az utolsó évben lettem terhes, szeptemberben volt a dipiosztó, és október 15-én született a pici lányunk.
És egyáltalán nem volt stresszes neki. Olyan békés, kiegyensúlyozott gyermek, már 20 hónapos, hogy csak na. Biztos a sok tanulásnak köszönhető, hogy ilyen okos is. :-)
Tény, hogy mellette nem lesz könnyű, de szerintem igenis kérheted, hogy előbb vizsgázz, tekintettel a szülésre. Én sok vizsgát letettem már a kiírt idő előtt, hátha koraszülött lesz a kicsi. Sőt. sok vizsgánál engedélyezték az otthoni, beadandó dolgozattal való kiváltást. Úgyhogy ha érzel magadban elég erőt, hát nosza!
Gratulálok, és sok sikert, örömöt kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!