Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Több mint 400 ponttal 8 hetes...

Több mint 400 ponttal 8 hetes terhesen mekkora esélyem van egyetemi tanulmányaimat elkezdeni, illetve szülés után folytatni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 16. 19:54
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Pontosan így van. Nagyon örülünk neki. Tudom, hogy lényegesen könnyebb lenne baba nélkül, de bízom benn, hogy mindkét területen helyt tudok állni derekasan. Amúgy 20 éves leszek szüléskor.
2011. jún. 18. 06:41
 22/25 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Gratulálok a babához mindenekelőtt! :)

Az egyetemet valóban el tudod kezdeni, de a vizsgadőszak pont a legrosszabbkor fog jönni. Akkor már nehezen mozogsz, nehezen alszol, hamar elfáradsz, és ezek nem jönnek jól a vizsgák közepette. De a legnagyobb probléma az az, hogy a stressz a babát felkészületlenül fogja érni, a mama idegessége a baba idegessége is. Ha stresszelős típus vagy, ez akár koraszülést is okozhat. Sőt, bizonyították, hogy az anyaméhben töltött idő alatti magas stessz-szint okozza nagyrészt a hiperaktivitást, és a hasfájósság és evésproblémák oka is lehet.

Persze nem lehetetlen megcsinálni így is, a pedagógia teljesíthető, de jól gondold meg, főleg a baba miatt.

Ha lehet egy halovány javaslatom, válaszd a passzív félévet és ne a vizsgákra, hanem a babára készülj idén - 20 évesen még nem sürget az idő :)

Jó egészséget nektek!

L

2011. jún. 18. 10:21
 23/25 anonim válasza:
Meg lehet csinálni. Szeptembertől el kell kezdeni tanulni. Elhatározás kérdése, ha úgy döntesz menni fog. Ilyen esetben szoktak decemberben több vizsgát engedni. ÉN a BME-n 4-et szültem 6 év alatt, igaz 30 éve.
2011. jún. 19. 09:50
 24/25 anonim válasza:

Szerintem meg lehet csinálni. Én az utolsó évben lettem terhes, szeptemberben volt a dipiosztó, és október 15-én született a pici lányunk.

És egyáltalán nem volt stresszes neki. Olyan békés, kiegyensúlyozott gyermek, már 20 hónapos, hogy csak na. Biztos a sok tanulásnak köszönhető, hogy ilyen okos is. :-)

Tény, hogy mellette nem lesz könnyű, de szerintem igenis kérheted, hogy előbb vizsgázz, tekintettel a szülésre. Én sok vizsgát letettem már a kiírt idő előtt, hátha koraszülött lesz a kicsi. Sőt. sok vizsgánál engedélyezték az otthoni, beadandó dolgozattal való kiváltást. Úgyhogy ha érzel magadban elég erőt, hát nosza!

Gratulálok, és sok sikert, örömöt kitartást kívánok!

2011. jún. 19. 21:39
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2011. jún. 19. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!