Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Több mint 400 ponttal 8 hetes...

Több mint 400 ponttal 8 hetes terhesen mekkora esélyem van egyetemi tanulmányaimat elkezdeni, illetve szülés után folytatni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 16. 19:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
70%
Hát nem tudom. Januárra vagy kiírva. A vizsgaidőszak decemberben van, szóval addigra már 8 hónapos terhes leszel. A vizsgaidőszak meg szerintem elég stresszes. Nem biztos, hogy annyira jót tesz, de te tudod. Én lehet inkánn halasztanék már most.
2011. jún. 16. 21:20
 12/25 anonim ***** válasza:
23%
Muszáj volt neked pont most beterhesedni? Gondolkozhatnál előre.... ha már szeretnél valamit........
2011. jún. 17. 07:26
 13/25 anonim válasza:

Én egyetem mellett szültem az elsőt szeptemberben (nem első évben, de szerintem az mindegy) lassan 2 éve, most októberre várom a másodikat. Molekuláris bionikára járok, eddig nem hagytam ki semmit és csak 1 tantárgyat buktam (remélem most meg lesz), de nagyon sok segítségem van. Első évben szüleimnél laktunk (férjem is) és még a nagyszüleim is elég fiatalok ahhoz, hogy vigyázzanak a kicsire. Anyukám és anyósom főznek ránk. Ezt például tanulás és baba mellett már nem tudnám csinálni. Emellett szeptember óta a fiam bölcsibe jár (ezt is csak úgy érdemes, ha van aki tud rá vigyázni, amikor beteg mert elég gyakran előfordul :( ...).

Szerintem mindenképpen érdemes beszélned valakivel aki már arra az egyetemre jár, ahova jelentkeztél, mert minden szak más.

- Nálunk például max. 1-2 vizsgát tudsz letenni decemberben, a többit januárban, ami nálad mondjuk nem lenne mindegy.

Én jól bírtam a végét, szülés elötti nap még órára mentem, de ez is mindenkinél más és bármikor közbejöhet valami (és mondjuk sokan elnézőbbek vizsgán, ha látják, hogy terhes vagy :) )

- Nálunk lehet olyat hogy utólagos passziváltatás, ami ilyen indokolt esetben nem jár államilag támogatott félév elvesztésével (én ezért folytattam és gondoltam ha mégse megy legfeljebb utólag passziváltatok) Ha van ilyen ott, ahova mész, akkor talán érdemes megpróbálni, mert nincs vesztenivalód.

- Azt is olvastam a tanulmányi és vizsgaszabályzatban, (ami gondolom szintén más különböző egyetemeken, nézz utána) hogy indokolt esetben pl.: gyermeknevelés lehet több mint 2 félévet passziváltatni egymás után, csak szólni kell (nyilván hogy tudják, hogy nem csak úgy otthagytad...) Amúgy, én úgy tudom mindenki annyit passziváltat, amennyit akar, csak egyben 2nél nem többet (általános esetben).

Gondold meg, kérdezz utána, hogy ahova (remélem) felvesznek, ott mik a lehetőségek.

Bocsi hogy ilyen sokat írtam, remélem segített!

2011. jún. 17. 08:46
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Utólagos passziváltatás: ezt 1 képzés során 1x lehet eljátszani, és dékáni támogatás kell hozzá, tehát nem csak annyi hogy azt mondod passziváltatnád magad, és kész. De van ilyen, jogos.
2011. jún. 17. 08:48
 15/25 anonim válasza:
22%

Na most biztos kapok a pofámra, azért ide irom.Ilyenek a meggondolatlan buta libák.Ha már a pajti nem tudott vigyázni, neked több eszed lehetett volna, annak tudatában, hogy ne kerülj ilyen nehéz helyzetbe.Tudtad mit akarsz, vagy ezt is akartad? Meggondolatlanság, most aztán főhet a fejed.

Mindettől függetlenül szoritok Neked.Csak legyen kitartásod, erős elszántságot és segitséged a nehéz helyzetekben.

2011. jún. 17. 11:50
 16/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat.
2011. jún. 17. 15:18
 17/25 anonim ***** válasza:
Honnan tudod, hogy egy 18 éves buta libáról van szó ? L
2011. jún. 17. 21:10
 18/25 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, nem fejeztem be , mert random kilépett, tehát lehet, hogy egy felnőtt nő, aki most fog elvégezni egy egyetemet, az is lehet, hogy a sokadikat, de közbe terhes is... hogy mondhatsz ilyet egy számodra ismeretlen emberről? Amúgy meg mikor szüljön, 50 évesen ? Egyébként meg a véleményedre nem volt szerintem kíváncsi....
2011. jún. 17. 21:13
 19/25 anonim válasza:
100%

21:10 (21:13)

Legalább vennél annyi fáradságot, hogy az előzményeket átolvasod, ha már hozzászólsz és kritizálsz.

A 11:50 egy szóval sem irta le, hogy 18 éves a leányzó.

De Ő maga - a kérdező - irta, hogy 20 éves lesz amikor - várhatóan - szülni fog.

Ha hallgattál volna...

Máskor figyelmesebb légy!

2011. jún. 17. 22:30
 20/25 anonim ***** válasza:

De te, 63%-os, akkor is olyanokat látsz bele az írásba, amik nincsenek ott.

Honnan tudod, hogy nem szeretett volna babát?

2011. jún. 17. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!