Ha én itt szeretném, hagyni a jelenlegi gyakorlati helyemet, akkor a kamarába kell bemennem?
17éves fiú vagyok és 1 éve tanulom a szobafestést.
Most lesz a nyári gyakorlatom,de én már ezt egy vállalkozónál szeretném.
Már késő ? :/
Még nem kezdődött el a nyári gyakorlat csak 2 hét múlva lesz majd,addigra szeretnék átmenni máshova.
Mit csináljak ?
Szólj az iskolába!
A kamarához a vállalkozónak kell bejelentenie, amennyiben megvan a kamarai engedélye az ip.tan. képzésre. Ezért először a vállalkozónál kérdezz rá, hogy ő ezt a részt tudja-e intézni. Ha úgy látod rajta, hogy nem tudja miről beszélsz, addig nem kellene a réginél lemondani.
A dolog a gyakorlatban úgy szokott működni, hogy:
- a vállalkozók a kamarától (a meglevő végzettségük = mestervizsga alapján) engedélyt és besorolást kapnak az ip.tan. képzésre
- az ip.tan.-nal szerződést kötnek a gyakorlati képzésre
- ezt a szerződést aláíratják az iskolával is (tudomásul-vétel végett)
- elküldik a kamarának (ez alapján fogják tudni később igénybevenni az esetleges költség-térítéseket)
- a gyakorlati oktatási napló alapján az iskola felé jelzik a gyakorlat során megszerzett tudásodra vonatkozó "osztályzatot"
Tehát, ha a te leendő gyakorlati oktatód a kamarától nem rendelkezik ilyen irányú engedéllyel, akkor nem mehetsz oda, mert nem fogják elfogadni tőle a te gyakorlati tudásodra vonatkozó osztályzatot.
Köszönöm. Már 70x megkérdeztem de soha nem válaszolt senki és már csak 2 hetem van :(
Szóval ha van egy vállalkozó,és megbeszélem vele,hogy átvenne-e és beleegyezik (van mestervizsgája) akkor bemegy a kamarába és akkor ő elintézi a papírokat és ha minden sikerül akkor már nyári gyakorlaton lehetek nála ? :/
jó tudom.. Este apum felhívja,hogy lehetne e menni :/
Majd kiderül.
Am meg ahol most vagyok ott annyiból áll,h reggeltől estig dolgoztatnak kajaszünet nincs csak 1x de az is ha már kész a munka...
Az oktató egy f@sz.. akkor is bele köt az emberbe ha dolgozik. És 2500ft kajajegyet kapunk érte.
A csoport másik fele egy másik helyen van és ott 9000 kajajegyet kapnak + 30 000ft ot azért h bemennek reggel és 2 kor vége a "munkának" mert kb egész nap ülnek.
És oda én nem mehetek mert tele van :S
Ezért akartam egy vállalkozót mert akkor ott legalább megfizetik azt amit csináltatnak.
+ ahol most vagyok nem is festést tanítanak hanem kivisznek minket külsőre pakolni 30 kilós betontömböket,meg cserepeket.
Szal azért ezt a nyári gyakorlaton.. na neee...
De am nem lesz furcsa h felhívjuk este és egyből azt mondjuk neki,hogy mennék oda ? :/
Pontosan azért hívod fel, hogy megkérdezd tőle, fogad-e egyáltalán ip.tant, foglalkozik-e ip.tan. gyakorlati oktatással?
Ha azt mondja, hogy igen és van még nála szabad hely, akkor már csak egy személyes elbeszélgetés, és utána eldönti, hogy vállal-e téged, vagy nem.
Ha az elsőre feltett kérdésre nemet mond (mert már esetleg betelt nála a létszám), akkor már nincs tovább mit beszélni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!