Egyetemisták, főiskolások! Mennyit jártok előadásokra? Mennyit lógtok?
Szia.
Hát :D Igazából van csomó előadás, amihez nem tartozik gyakorlat, az órai diasort felrakja a tanár Coospace-re (ha nem tudnád, egy olyan oldal, ahol minden órának van egy színtere, ahová a tanár doksikat tud feltölteni stbstb) és onnan leszedem plusz esetleg a könyvet hozzáolvasom ha olyan.
A gyakos tárgyak előadásaira általában bejárok, merert jó ha lát a tanár vagy segít a gyakorlat anyagát megérteni, de általában nem jellemző rám, hogy ott vagyok az előadásokon.
Ennek annyi az oka, hogy olvasni magamtól is el tudom a diasorokat, aztán az ilyen seggelős tárgyakban meg nincs nagyon mit megérteni, csak be kell vágni és kész. :)
Gyakorlatokon szinte mindig ott vagyok.
nyelvszakos vagyok, és hm... változó. valahogy így:
- az első egy-két előadásra mindenképp be szoktam járni, ahol kiderül, hogyan, mit ad le az oktató. ha csak a diákat, előre megadja az összes olvasnivalót, jegyzetet, akkor inkább letöltöm őket és külön foglalkozom vele, tömbösítve elolvasom, megtanulom. általában ilyen szokott lenni a történelem.
- ha nem tudom másképp felvenni, és ütik egymást egy gyakorlattal időben, akkor a gyakorlatra megyek be és hanyagolom az előadást (az anyagot, jegyzeteket persze beszerzem).
- ha valami lehetetlen időben van, pl. az órerendben sok óra távolságra egy több órákból álló tömbtől és én éppen dolgozom, akkor szintúgy nem megyek be.
- ha a tanár sok plusz információt ad, amit nem tesz fel a netre/nem oszt ki másképp, akkor bejárok.
- bejárok előadásokra akkor is, ha kifejezetten érdekel az anyag vagy egy bizonyos oktató miatt vettem fel azt a kurzusváltozatot több közül.
stb.
(na, az a cink, ha két gyakorlat üti egymást mindenképpen. akkor a hajamat tépem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!