Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Döntésképtelen vagyok, mit...

Döntésképtelen vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Most fejeztem a nyolcadikat,és a továbbtanulás kérdése foglalkoztat.Van két suli,ami között nem tudok dönteni.Az egyik itt a szülővárosomban,egyszerű gimi,egész jókat lehet hallani róla.A másik viszont klasszisokkal jobb iskola.Nyelvi gimi:sok angol,töri,semmi matek.Színvonalas iskola.Az onnan kikerült tanulók 98 százaléka tanul tovább,90 százalék ösztöndíjjal.Minden vágyam oda bejutni,de a probléma az,hogy úgy érzem,még nem vagyok kész arra hogy elhagyjam az otthonomat azért,hogy egy 100 km-re lévő városban tanulhassak tovább.Nagyon szeretem a szüleimet és jó a kapcsolatom velük.úgy érzem hogy még nem vagyok kész arra hogy itt hagyjam őket.
2011. jún. 4. 12:35
 1/8 anonim ***** válasza:

"Nyelvi gimi:sok angol,töri,semmi matek.Színvonalas iskola."

Semmi matek nélkül nem hinném, hogy annyira színvonalas lehet.... :)

2011. jún. 4. 12:39
 2/8 anonim ***** válasza:
Mármint semmi matekkal.
2011. jún. 4. 12:39
 3/8 anonim ***** válasza:
amúgy meg hiába mennél el, szoronganál amiatt, hogy a családod távol van, ergo nem tudnál tanulni, tehát tök fölösleges lenne elmenned. Mert csak rosszabb teljesítményt produkálnál... :)
2011. jún. 4. 12:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Már bocs,de ez egy humán tárgyakra orientálódott iskola.Honnan tudhatod,hogy nem jó?Heti öt angol,három töri,három német,három latin,három irodalom,két nyelvtan és kemény két matek első két évben.A többi tárgyról pedig ne is beszéljünk.
2011. jún. 4. 12:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát sajnos a felnőtté válás pedig éppen erről szól. Szüleid nélkül is megállni a helyed. Kiváló kezdés ez egy picit távolabb lévő iskolában. Szerintem érdemes lenne megpróbálnod, ha mégsem válik be, akkor iskolát váltasz. Nekem volt egy osztálytársam, aki Vecsésről járt le Pécsre. Eleinte nagyon rossz volt neki, hiányzott az otthon, barátok stb. és mindig mondogatta, hogy elmegy elmegy, de 4 évvel később annyira megszerette Pécset, hogy itt akart továbbtanulni is :)
2011. jún. 4. 12:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem azért a suliért amit leírtál ne hagyd el a városod.

1. semmi matekkal komolytalan.

2. középiskolából továbbtanulás után nincs ösztöndíj, azt az egyetem adja de nem az alapján hogy honnan jössz, hanem hogy ott hogy teljesítesz. Azt meg egy gyengébb suliból jövet is tudsz jól

3. 3 nyelvet tanulni egyszerre nincs értelme, jobb lenne inkább 1-et felsőfokra, 1-et középfokra

4. latint tanulni nincs értelme, max ha orvosnak mész, de arra ott is megtanítanak

5. abba már bele sem megyek, hogy a törinek meg az irodalomnak mennyi értelme van. Kell, hogy az általános műveltséged meglegyen, de ha ilyeneket fogsz tanulni egyetemen is, akkor felnőttként éhen halsz, mert ezt nem fizetik meg.

Persze a döntés a tiéd. Egy erős reál gimi vagy szakközépért mennék én csak a helyedben 100km-t, koliba.

2011. jún. 4. 13:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Onnan gondolom, hogy egy erős gimiben minden fő tantárgyat erősen nyomatnak, aztán azonfelül tagozatban még keményebben tanulod azt, ami érdekel.

Most nekem totál mindegy, hogy hova mész, én szakközépbe jártam, nem egy erős gimibe, szóval nem azért írtam, mert lenézek minden nem elit-iskolát.

De 2 matekóra az nevetséges.

2011. jún. 4. 14:47
 8/8 anonim ***** válasza:
13:24-gyel értek egyet.Egy erős reál gimivel vagy egy jó szakközéppel sokkal többet érnél.
2011. jún. 4. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!