SEGÍTSÉG! Rosszul számolták össze érettségin a pontjaimat. Mit csináljak?
Éljen a fair play, meg minden, ha más szituációról lenne szó (pl. témazáró, v ilyen kisebb jelentőségű dolog), azt mondanám, h igenis légy becsületes. Mert akkor a tanártól is kapsz egy buksi simogatást, megjegyzi, h igen, ez a Juliska milyen rendes gyerek, és te is jól érzed magad.
De ember, ne légy már saját magad ellensége! Mi van, ha a felvételid múlik rajta (mert akár múlhat az is...)!? Szóval pihend ki magad, és örülj a 84%-nak. Senkivel sem leszel igazságtalan, senkivel sem szúrsz ki, senkinek nem okozol hátrányt, akkor miért baj?
23.49 vagyok. 8 pont különbség az semmi. Nem te lennél az első a történelemben, aki 1-2 ponttal csúszik le az áhított szakról. Képzeld csak el, nekem anno marha biztos voltam magamban, és majdnem koppanás lett a vége, mert pont annyi pontom volt, mint amennyi a megállapított ponthatár lett. Szerinted? Nekem szerencsém volt, de a legrosszabb eshetőségre kell felkészülni.
Amúgy senki nem néz bolondnak, és ne haragudj ezért, de pont a jogászok nem a becsületességről híresek, ők ismerik és alkalmazzák a legjobban a kiskapukat.
Tényleg nagyon szép, h becsületes vagy/ akarsz lenni, de semmit sem nyersz vele, a vesztenivalód viszont annál nagyobb.
Elhiszem, hogy becsületes vagy, de mi van, ha ezen múlik a bejutásod? Szerintem hagyd a francba, mert még rosszul is kijöhetsz belőle. Elküldik v.bizottságnak, és ők cseppet szigorúbbak, ráadásul akkor mindenkiét átnézik.
Nálunk 6 hülye miatt (rossz válaszokat súgtak le egymásnak) egy csomóan megszívták. A bizottság mindenkiét átnézte - mert ilyenkor kötelező - és az egyik bnőm emiatt kapott egy jeggyel rosszabbat. A tanárnő úgy javította, h 5-ös legyen, ám a vizsgabiztosok lesz@rták (igazuk van, ők objektívek), és 4-est kapott írásbelire.
Szóval ezzel nagyon vigyázz, mert ha vki miattad kap rosszabb jegyet, akkor b@szhatod a lelkiismereted, mert utálni fognak érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!