Miért jársz / vagy nem jársz könyvtárba?
Ha jársz, milyen céllal?
Kölcsönzöl, helyben olvasol?
Mit keresel: kötelező irodalmat, iskolai tananyagot, vizsgához anyagot, dolgozathoz anyagot, vagy szórakozást? Hány éves vagy és milyen végzettségü?
Milyen településen laksz (megyeszékhely, város, község, falu..)
Milyen gyakran jársz könyvtárba?
Ha nem jársz, miért?
Szoktál olvasni? Honnan szerzed olvasmányaidat?
Szerinted a számítógép/internet csökkenti a könyvtár hatékonyságát?
Egy dolgozathoz kellenek a statisztikai adatok, kívncsi vagyok véleményetekre.
Ha minden kérdésemre válaszoltok, nagy segítséget tesztek nekem:-)
Köszönöm.
olvasni, kölcsönözni
is-is
szórakozás, hobbi, érdeklődési terület, 30,egyetemi dipl.
megyeszékhely
minden nap (dolgozni), amúgy hetente 1-2 alkalom
-
szoktam, könyvtár, vásárlás
egyértelműen csökkenti
Olvasni, nézelődni járunk.
Kölcsönzünk is
Főleg szórakozást 5 éves óvódás vagyok
Megyeszékhely
Tavaly még hetente most 2-3 havonta
De járok:)
Anyukám olvas nekem, saját régi könyveiből, vettünk újakat is sokat és könyvtárból is kölcsönzünk
Anyukám szerint nem én még nem értek hozzá
Egy 5 éves óvódás kisfiú anyukája.
14 hónapos kora óta jár könyvtárba anyával. először anyának volt csak olvasójegye mert tanult és kellettek a könyvek, jegyzetek a főiskolához. Aztán anyának lejárt és neki lett olvasó jegye:baba olvasója. most ő az egyedüli könyvtári tag a családban. Neki vagy a nevére hozunk ki könyveket.
Mi szeretünk olvasni és internetezni is.
Járok, kölcsönzök csak.
Nem helyben olvasom.
Kötelező tananyag veszek ki, mert nem veszek meg minden könyvet amit ajánlanak, vagy köteleznek rá.
21 éves vagyok. Középfokú végzettségem van.
Falun lakom, 10 km re egy nagyvárostól.
Vizsgaidőszakban járok, mikor szükségem van azokra a könyvekre, de inkább már szorgalmi közepe vége felé kiveszem őket, mert akkor több esélyem van, hogy van bent.
Mást nem olvasok, mert nincs rá időm és más a hobbim.
Egyes esetekben csökkenti ( pl egy egy beadandóhoz nem kell elmennem könyvek közt kutatni, egyszerű , gyors, kényelmes a net )Ugyanakkor van amihez pedig elegedhetetlen, ha tanulni kell a könyvből, vagy el kell olvasni
Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok!
NEm is gondoltam, hogy ennyi hasznos választ fogok kapni. Sokat segítettetek!
És a babaolvasó:-) Na ilyenről, még nem is hallottam:-) Édes nagyon, csak gratulálni tudok!
Akinek van türelme, várom a további tapasztalatokat is!:-)
Köszönöm
Jarok, kolcsonozni, olvasni, tanulni szoktam ott.
Altalaban szabadon valasztom a konyveket, amiket olvasni fogok, ezek foleg szepirodalmi alkotasok, vers es proza egyarant.
19 eves egyetemi hallgato vagyok (kozepfoku vegzettseg).
Varosban lakom.
Hetente legalabb 1-szer megyek konyvtarba.
Szoktam olvasni, konyvtari konyveket (szeretem az illatukat, gyakran ugy is kiveszek valamit, hogy az otthon megvan a polcomon, valahogy mas erzes olvasni oket..es egyszer talaltam egy ezrest a Haboru es bekeben :D - de ez nem ide tartozik).
Biztos hogy csokkenti a konyvtar hatekonysagat az internet, ez szomoru. Sosem ertettem, hogy bir valaki tobb oldalnyi prozat elolvasni neten (elektronikus konyvtar) ahelyett, hogy a kedvenc konyvolvaso pozaban olvasna.
Remelem, segitettem.
16 éves lány vagyok.
Suli közben általában heti 2-szer járok könyvtárba, tanulnivalóval kapcsolatban olvasgatok. Budapesten lakom. Újságokat szoktam még olvasgatni, vagy vékonyabb könyveket helyben, nagyobb falatokat otthon:) Fantasztikus regényeket, krimiket és tudományos könyveket kölcsönzök.
Járok könyvtárba.
Kölcsözök, helyben olvasni nem szeretek.
Szépirodalmat és szórakoztató irodalmat szoktam kölcsönözni.
Megyeszékhelyen lakom.
Olvasni szoktam, sok könyv megvan itthon, de van, ami érdekel, és nincs meg, ezért kiveszem a könyvtárból.:)
Sajnos csökkenti, bár én csak kétszer töltöttem le netről könyvet.
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!