Mindenki utál tanulni, de sokan mégis ráveszitek magatokat, milyen módszerekkel sikerül ez?
Hát találj benne valami érdekességet, pl: történelem.
Ha szeretsz olvasni, de a kötelezőket utálod kiolvasni, esetleg az osztálytársaid se nagyon szeretik, akkor beszélhetsz a tanárral például, hogy elolvasol egy másik könyvet és arról számolsz be neki. Fontos az is, hogy sikerélménye legyen a tanulásban az embernek, itt például: a matek példákra gondoltam. Persze, ne egész nap tanulj, szánj időt egy kis kikapcsolódásra is mellette.
Gondoljatok a távolabbi célokra, szakmára ami érdekel, amit el szeretnétek érni az életben.
Én most közel 30 évesen csináltam egy emelt kiegészítő érettségit gyerekek és munka mellett. Gondolhatjátok, hogy mennyire a hátam közepére sem kívántam. Míg hétvégén a férjem és a gyerekek biciklizni mentek én ültem a könyvek felett és tanultam. Azért, hogy bejussak az egyetemre arra a szakra, ami évek óta érdekel, amit csinálni szeretnék, ami az életcélom. Erre gondolok, hogy ezt ki kell bírni, meg kell tanulni, hogy később már azt csinálhassam amit szeretek és ami érdekel. :) Kell a motiváció! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!