Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetek középiskolai...

Hogyan lehetek középiskolai tanár? Mi kell hozzá az egyetemre pontosan?

Figyelt kérdés
Töri, matek, kémia között gondolkozom, de inkább töri és kémia érdekel. Pontosan mikéne hozzá? Milyen és közép avgy emelt szintű érettségi? Annyit tudok,h a Debreceni egyetetemn oktatnak tanárokat, de valaki valami részletes információt tud adni? Köszönöm szépena válaszokat.
2011. máj. 31. 14:17
 1/3 anonim ***** válasza:

középszintű érettségi

én jobban ajánlom a matek-kémia párosítást

am jelentkezel pl: kémia szakra (bsc) és aztán msc tanár és úgy pl a matekot is megcsined

legalábbis a szegedi egyetemen így valahogy van

2011. máj. 31. 14:25
 2/3 anonim ***** válasza:

A töri a BTK-n, matek és kémia TTK-n van.

Arra a szakra kell menj, amelyikből tanár akarsz lenni, és azon belül kell szakosodnod. 5 éves képzés.

2011. máj. 31. 14:28
 3/3 anonim ***** válasza:

én is matek-kémiás vagyok. érettségi nem érdekes, mert ide kevés a jelentkező, ezért nem kell sok pont.

jelentkezel egyetemre, matek vagy kémia bsc-re. ott második félév végén a szakirányválasztáskor tanári szakirányt választassz és minor szaknak a másikat. (én matek szakos vagyok, kémia minorral). ezt elvégzed 3 év alatt, alap matematikusi, vagy vegyész diplomát kapsz. utána jelentkezel tanári msc-re. ez még 2 vagy 2.5 év, nem is tudom pontosan. ha ez is megvan, akkor lettél középiskolai tanár. a törit meg felejtsd el, mert tele van az ország töriszakossal akik hambitsütnek a mekibe...

2011. máj. 31. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!