Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek ha június elsejétő...

Szerintetek ha június elsejétől fokozott intenzitással elkezdek készülni a 2012-es februári érettségimre, akkor elérhetem a max. Pontot?

Figyelt kérdés

Egyelőre lelki szemeim elé van tűzve az ME - BTK ANA -> politológia. Informatikai szakközépre járok, de újságírónak szeretnék menni, azon belül is gazdasági-politikai (hasonló újságokhoz, mint a Szabadföld, A szabadság, stb...) területre. A magyar és a töri érettségimet szeretném 100%-ra megírni és duplázni, plusz többletpont a technikusi képzés végett. Nem kell, hogy az írásbeli legyen 100%, szóbelivel is fel tudom húzni. Nem kell a béka fenekéről kezdeni a tudásomat, töriből kis-érettségire is teljes gőzzel készültem, dupla 5-ös lett, egyedül a szakszavakat, meg a dátumokat kell jól a fejembe vésnem, mert nem minden feladatnál lehet majd térképet használni. Magyarból pedig logikázni kell, meg sokat gyakorolni, szóbelire tanulni. Jövőre csak ezt a kettőt fogom hajtani, körülbelül így fog állni a tanulás szintje:

1. Matek: vagy megérted órán, vagy nem. Van négyjegyű is hozzá, számológép.

2. Angol: vagy megérted, vagy nem. Egyedül a szövegeket kellesz majd tanulni és a szavakat.

3. Programozás, adatbázis-kezelés: osztályfőnökkel ismétlünk, meg sokat gyakorlunk.

4. Magyar: nyomatni fogja a novella-elemzéseket, a fogalmazásokat, az összehasonlító elemzéseket, szövegértéseket. Szóbelire kellesz csak tanulni.

5. Töri: ez az egy olyan magolós tárgy.

És körülbelül ezek a fő tárgyak. Nem akarok előre inni a medve bőrére, de érdekelne a Ti személyes tapasztalatotok, hogy MIKOR álltatok Neki a készülődéshez, HOGYAN, és mennyi időt ültetek a tankönyv felett.

Köszönöm!

2011. máj. 29. 15:39
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Utolsó, Neked sok sikert!

Technikusit nem fogadják el politológián.

Mindenesetre olyan 95-96-97 pontra megpróbálom a kettőt és duplázok. Meg szeretnék menni OKTV-re. Szerintetek az 12. - ben kockázatos dolog? Mert pénzbe nem kerül és nem is veszítek semmit. És nem kell első helyezés (persze szép lenne), 20 többletponttal is megelégednék. 397 pontot egyébként össze lehet hozni eg év alatt?

2011. máj. 29. 19:50
 12/24 A kérdező kommentje:
*százalékra
 13/24 A kérdező kommentje:
*egy
 14/24 anonim ***** válasza:

450-460 pontot is össze lehet hozni gond nélkül egy év alatt...

Őszintén szólva OKTV helyezésben én nem bíznék a helyedben, ha a 400 pont elérésével is gondjaid vannak. Ezt nem bántásból, hanem a realitások miatt írom.

2011. máj. 29. 19:55
 15/24 A kérdező kommentje:
Utolsó: nem a lustaság beszél belőlem. Csupán szakközépiskolába járok és itt nincsenek olyan lehetőségek, mint pl. gimiben.
2011. máj. 29. 20:46
 16/24 anonim ***** válasza:

Ezt most nem teljesen értem, hogy miért mondod. Egy szóval nem mondtam, hogy lusta vagy, sőt, nagyon is jó, hogy már az érettségire való készülésen gondolkodsz. Az oktv-t pont nem véletlenül írtam, a suli ahova én jártam, az ilyen elitgimi volt, de onnan sem olyan sokan jutottak be egy-egy oktv döntőbe. Tehát nem a szorgalmon van a hangsúly, hanem mint te is mondtad a lehetőségeken.

Kérdezted, hogy van-e értelme menni oktv-re, én a helyedben nem mennék, inkább készülnék az érettségire. A töri, ha nem is kimaxolható, de 95 fölé összehozható, ha rendesen tanulsz. A magyar sokkal szubjektívebb megítélés alá kerül, nem csak rajtad múlik.

2011. máj. 29. 20:55
 17/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm, még gondolkodom rajta!

U.i: Te mennyi pontot szedtél felvételihez?

2011. máj. 29. 21:03
 18/24 anonim ***** válasza:
461, orvosira mentem, 97-es fizika emelt, 96-os biosz közép + egy nyelvvizsga.
2011. máj. 29. 21:07
 19/24 A kérdező kommentje:

Tyűha! Nem semmi.

És ezt mennyi idő alatt sikerült összehoznod?

2011. máj. 29. 21:08
 20/24 anonim ***** válasza:

Nyelvvizsga még gimi elejéről, fizikából faktos voltam, de egy nyarat tanultam rá, plusz az ősz elejét, előrehozottan csináltam októberben. A bioszt utána kezdtem tanulni, de persze nem olyan intenzíven. Jobban érdekelt mindig is a töri, meg a matek, persze a biosz is, nem véletlen orvosit céloztam meg.

Tényleg, ne félj, a középszintű érettségik nem olyan vészesek, ha valaki akarja, simán meg tudja tanulni 95+ ra.

2011. máj. 29. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!