Akik fizetős egyetemre járnak?
Figyelt kérdés
milyen szakon vagytok,hogy fizetitek a tandíjat,kolisok vagytok?mennyivel másabb fizetősként tanulni,mint az államisoknak?2011. máj. 29. 11:09
1/5 anonim válasza:
Semennyivel se másabb. Ugyanazokra az órákra jársz, nem is tudod, ki fizetős, és ki nem, csak neked félév elején kiküldenek plusz egy csekket.
2/5 anonim válasza:
Én pl átutalással fizetek,nem vagyok kolis, mert közel lakom ahhoz a városhoz, ahol az egyetem van.Semmiben nem más,ugyan azokra az órákra járok.Mondjuk nálunk van tankönyvtámogatás a sulitól egy könyvesboltba, félévente kb 4000FT, és a fizetősöknek nem jár ilyen kedvezmény, csak az államisoknak.Most ez jutott eszembe.
3/5 anonim válasza:
Bocsi az offért, milyen szakra szeretnél menni és hova? Én még nem tudom államis, vagy fizetős leszek e, de remélem államis, egyébként fogorvosit jelöltem meg. Különbség annyi,hogy semmi nem jár a diákon kívül, az államisoknak meg járnak bizonyos "juttatások", több jogcímen is. Ebből kifolyólag kolit se hiszem,hogy kapnánk. Albérletes leszek, mondjuk akkor is,ha államira vesznek fel. És a szüleim támogatnak.
4/5 A kérdező kommentje:
jogásznak szegedre.
2011. máj. 29. 12:07
5/5 anonim válasza:
Annyiben veszed észre, hogy költségtérítéses vagy, hogy ha mondjuk helyhiány van koliban, akkor téged nem fognak fel venni. Nem kaphatsz tanulmányi, köztársasági, és szociális ösztöndíjat, ahogy különböző támogatásokkal sem élhetsz, mint pl a jegyzettámogatás, ha van. Ezt leszámítva tényleg semmiben nem különbözik, ugyanazokon az órákon, vizsgákon vesztek részt, ugyanannyit követelnek mindenkitől. Én azt mondom, költségeseknek sem kell elkeseredni, első 1-2 évben annyian kipotyognak, hogy ott a cél, amiért küzdeni lehet... jól kell tanulni, és akkor van esélyed átkerülni államira! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!