Miért nem szeretik a matekot? Mi benne a nehéz?

A tanulás nem más mint új ismeretek, magatartásformák, készségek, értékek megszerzése, vagy meglévők módosítása. Ezáltal a megértés nevezhető új készségek megszerzésének, vagy meglévők módosításának. Tehát az értés is tanulás. Ebből kifolyólag nem igazán helytálló a "Jajj hagyjuk már" kifejezés. Ez ugyan látszólag az "Én szerettem, mert nem kellett tanulni."-ra volt válasz, dehát a 23:13-kor író vélhetőleg arra célzott, hogy nem kellett leülnie otthon megtanulni, hogy pl. "A gyökvonás egy matematikai művelet, a hatványozás egyik megfordított (inverz) művelete...", hanem elég volt órán odafigyelnie, és otthon gyakorolnia az órai anyagot (azaz megírni a házi feladatot) az elkövetkező néhány nap egyikében. Töriből nem mindig van olyan házi feladat, amiért egyest lehet kapni (azaz írásbeli), csak szóbeli, amit ha nem tanulsz meg, valószínűleg akkor se te fogsz felelni (kevés esély van rá), így hát tényleg könnyebbnek tűnhet a matek, mert a mateknál "rá vagy kényszerítve", hogy tanulj.
De hogy a kérdésre is válaszoljak: a mateknál, ha nem tanulsz fél éven át, nehéz lesz bepótolni a sok hiányosságot. a törinél viszont elég az utóbbi 1-2 hónap (azaz témakör) anyagát átnézni, az ötöst úgyis megkapod. Legalábbis ez az én véleményem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!