Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyiket válasszam? Kémia-biol...

Melyiket válasszam? Kémia-biológia szakos tanár legyek, vagy szülésznő? Melyik éri meg jobban?

Figyelt kérdés
Nem tudok dönteni, mert mindegyik tetszik valamiért, és mindegyiknek van hátránya. A tanáros változatnál ott a matek, amiből nagyon nem vagyok jó, és a két tárgyban vannak olyan dolgok amiket nem igazán szeretek (bár nem sok), viszont a tanítás az nagyon tetszik. A szülésznősnél pedig nagyon érdekel amit tanulnék, mindig is érdekeltek az orvostudománnyal kapcsolatos dolgok, és nagyszerű lehet egy új élet megszületésénél jelen lenni, viszont ott meg éjjel is be kell menni. Ti melyiket választanátok?
2011. máj. 28. 19:58
 1/8 anonim ***** válasza:
tanár:))
2011. máj. 28. 20:05
 2/8 anonim ***** válasza:

Én valahogy nem láttam még olyan tanárt, aki évtizedek tanári munkája után ugyanazzal az épelméjűséggel és lendülettel tudna tanítani. Persze benne lehet, hogy mind bogaras egy kicsit már a kezdetektől fogva. De valahogy megtöri az embert, sokan csalódnak. Szerintem nem a matektudásod lenne az, amitől nehéz dolgod lenne. Habár tény, h pont a kémia-biosz tanári elvégzése egyáltalán nem egyszerű dolog. Gyakorlatilag mintha a két szakot végeznéd egyszerre. Szerintem nagyon elhivatottnak kell ehhez lenni, főleg ha még az alacsony keresetet is beleszámolod. ( ha nem óhajtasz magántanárkodni). Én, ha tanárnak mennék, biztos, hogy az egyetemi posztot pályáznám meg, az meg még 3x annyi munka. Ha gondolod, privátban meg tudom írni neked a biosztanárom e-mailjét, ő viszonylag frissen végzett, szerinem leírná neked a tapasztalatait.

Én ebben az esetben, szülésznő kontra középiskolai tanár, az előbbire szavaznék, ha valóban annyira érdekel.

2011. máj. 28. 20:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Én - mivel reál beállítottságú vagyok - inkább tanár lennék, de mivel állításod szerint te a humán felé hajlasz inkább, optimálisabb választás lenne a szülésznő.
2011. máj. 28. 20:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem legalább két kérdésben kell döntést hoznod a témával kapcsolatban:

1, Melyik "munkát" tudnád hivatásszerűen végezni. Az a jó munka, amelyet szívesen csinálsz akár 30 év múlva is. Azaz amit nem "munkaként" élsz meg a mindennapokban. Játssz el a gondolattal, hogy tanárként mit szeretnél elérni 10-20-30 év múlva, és ugyanezt szülésznőként.

2, Sajnos már most kell arra gondolnod, hogy hogyan fogsz megélni... Tanárként vagy szülésznőként tudod biztosítani magad és családod megélhetését. Melyikkel tudod pl. a saját képességeidet, készségeidet, tudásodat fejleszteni (tanulni).

Ha nagyon nem tudsz választani, akkor vegyél elő egy lapot, és írd össze, hogy melyik miért tetszik, miért nem választanád (negatívumok kontra pozitívumok). Adj időt magadnak a gondolkodásra, ne kapkodd el, mert ez a döntés az egész életedet befolyásolja.

Nagyon nehéz kérdés, az biztos! Sok sikert a döntéshez!

2011. máj. 28. 20:21
 5/8 anonim ***** válasza:
54%
Annyira bíróm, mikor valaki feltesz egy kérdést, és a válasz tök más rá, hogy elbizonytalanítsa. Előzőnek üzenem, nem az volt a kérdése, hogy hogy él meg, hanem, hogy melyiket válassza. Ja és minden tanárom meg tud élni simán. Ráadásul némelyiken olyan ruhák vannak, hogy ....
2011. máj. 28. 20:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Jaj, nagyon köszönöm, hogy ennyi mindent leírtatok, és hogy próbáltok tanácsot adni! Segít abban, hogy hogyan döntsek végül. :) Ha vki még tud valamit, nyugodtan írjon! Az eddigi válaszokat is nagyon nagyon köszönöm! :D
2011. máj. 28. 20:26
 7/8 anonim ***** válasza:

ezt már leírtam egy hasonló kérdésnél:

nekem biosz-kémia tanárom igencsak jól keres( igaz, osztályfőnök is) , mert egy palotában lakik, szó szerint kacsalábon forgó palota, amihez még takarítónője is van..

van kb 4 kocsijuk persze ultramodern kb 20 millió darabja, minden évbe külföldre mennek többször is... sorolhatnám :D

am nem irigységből mondom, mert imádom a csajt :D

és mielőtt valaki mondja a szülei nem gazdagok és a családja sem az, nem nyertek a lottón v ilyesmi és nem dolgozik még másik 20 munkahelyen xD

a férje vegyész, nem tudom, hogy egy vegyész mennyit kereshet.. kb 300 e max, nem? :D

2011. máj. 28. 21:00
 8/8 anonim ***** válasza:
szerintem tanár. és egyáltalán nem nehéz elvégezni az egyetemet, tanári szakirány bsc-n mindig sokkal könnyebb, mint a többi. tapasztalatból mondom, én matek-kémiás vagyok. és kémiatanárra nagy szükség van, azzal még pályakezdőként is viszonylag elit sulikba lehet kezdeni, nem ilyen szakmunkásképzős iq bajnokokat kéne tanítanod. szülész alapból sokkal nehezebb lehet, meg nem tudom mi szép van benne. de tuti jobban keres mondjuk, mint egy tanár.
2011. máj. 29. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!