Ha állandó lakcím változása miatt kell új diákigazolványt igényelnem, akkor az ingyenes?
Figyelt kérdés
Egyetemi diákról van szó. Azt tudom, hogy elvesztés esetén az új igényléséért fizetni kell. De lakcímváltozásnál? Pénteken megyek be a TO-ra elintézni, de addig is kíváncsi lennék, hogy mi ennek a menete és hogy készüljek.2011. máj. 24. 14:05
1/6 anonim válasza:
Szerintem tuti kell fizetni, mivel egyetemen már az első sem volt ingyenes (ha jól emlékszem), így nem látom okát, hogy a második az lenne. Muszáj bejelentened ezt, úgysem fogja nézni senki? Vagyis nekem még sosem hasonlították össze a lakcím kártyámmal.
2/6 A kérdező kommentje:
muszáj, mert ha buszon ellenőrzik a bérletemet, akkor mindkettőt elszokták kérni...
2011. máj. 24. 17:00
3/6 A kérdező kommentje:
és köszönöm a válaszodat! :)
2011. máj. 24. 17:01
4/6 anonim válasza:
Tavaly csináltattam ugyanebből az okból, és kellett fizetni. Úgy emlékszem 1600 Ft volt. Kb. egy hónap alatt készült el.
5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm az infot! És postázták, vagy be kellett menned a TO-ra? Addig kellett ideiglenest igényelned?
2011. máj. 25. 08:21
6/6 anonim válasza:
Be kellett menni érte a TO-ra. A diakigazolvany. hu-n lehet nézni, hogy hol tart éppen a folyamatban a diákig., és amikor kiírják, hogy postázva, az után 1 héttel át lehet venni.
Én nem igényeltem ideiglenest, a régit akkor kellett leadni, mikor az újat átvettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!