Előrehozott középszintű matek érettségi?
Annyira azért nem vészesek az érettségik, szeretik a gimnazisták túldramatizálni, de egyáltalán nem azok. Meg lehet csinálni előrehozottan is gond nélkül, előtte osztályozó vizsgát kell tenned a 12. évfolyam anyagából, majd érettségi előtt ajánlott megcsinálnod az összes eddigi matek érettségit. Akkor már lesz egy jó alapod.
Az érettségik szintje nem változik, max valakinek ez, valakinek az ment könnyebben. Középszinten vicc az egész, ne félj tőle, de készülj fel rendesen, gyakorolj sokat.
A 12. év első féléve egy kis sík + térgeometriából áll. A második félév pedig 4 év ismétlése.
Nem lehetetlen, ha nyáron rákészülsz. De mér akarsz előrehozottat középszintből?
Ha emeltre jársz, és ha jó tanárod van, akkor májusban simán, akár emelt szinten is leteheted, nem nagy szám.
ma 19:18 Én is hasonlóképp látom.
ma 19:23 A matek nem a szívem csücske. Angolból szeretnék emelt szintezni és meg lesz a max. pontom is a nyelvvizsgákból. Ha angolt és matekot duplázom és a matek már októberben sikerülne rendesen akkor lenne egy viszonylag felszabadult évem :)
Én előrehozottan tettem. Ha emelt csoportba jársz, akkor nyilván már átvettétek a középszintű anyagot, szóval simán meglehet csinálni.
Két helyzetben érdemes:
1. Ha emelt szintűt teszel, akkor nem rossz ötlet ha be vagy biztosítva egy középszintűvel.
2. Ha abszolút nem kell a matek (és mondjuk duplázni is akarsz felvételin/nem akarsz továbbtanulni). Ilyenkor jól jön, ha eggyel kevesebb érettségid van májusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!