Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Előrehozott középszintű matek...

FFDP kérdése:

Előrehozott középszintű matek érettségi?

Figyelt kérdés
Jövőre leszek végzős és nagy kő esne le a szívemről ha már októberben túl lennék a matek érettségin. Emelt matekos csoportba járok már vagy 5 éve, de nem tudom, hogy vannak olyan anyagrészek 12. -ben amik szerves részei az érettséginek. Mondjuk most megírtam egy próbaérettségit és egyáltalán nem találtam nehéznek, főleg, hogy lehetett nálam függvénytáblázat. Az októberi érettségi ugyanolyan nehéz, mint a májusi? Évről - évre nehezebbek vajon az érettségik vagy nagyjából ugyanolyan nehezek minden évben újabban?
2011. máj. 22. 18:13
 1/9 anonim ***** válasza:
A matektanároddal beszélj erről, a miénk nagyon nem ajánlja, azt mondja, nagyon sokat jelent az az egy év.
2011. máj. 22. 18:17
 2/9 anonim ***** válasza:
A matek érettségi tud ám beugratós lenni, nem tudom hogy a tanárod egy adott évbe milyen anyagot ad le és hogyan de nekem sokan mondták hogy 12. be az előző 4 év matek átismétlése mindenképp kell különben nem fog menni.
2011. máj. 22. 18:20
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

Annyira azért nem vészesek az érettségik, szeretik a gimnazisták túldramatizálni, de egyáltalán nem azok. Meg lehet csinálni előrehozottan is gond nélkül, előtte osztályozó vizsgát kell tenned a 12. évfolyam anyagából, majd érettségi előtt ajánlott megcsinálnod az összes eddigi matek érettségit. Akkor már lesz egy jó alapod.

Az érettségik szintje nem változik, max valakinek ez, valakinek az ment könnyebben. Középszinten vicc az egész, ne félj tőle, de készülj fel rendesen, gyakorolj sokat.

2011. máj. 22. 18:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem simán belevághatsz. Én nem voltam soha emelt matekos, sőt, nem is foglalkoztam a matekkal semennyire, még leckét sem írtam, zseni sem vagyok, és a középszintűm így is 80% körül lett. A középszintű érettségi nevetségesen egyszerű, ha meg mondjuk a nyaradat végigmatekozod, simán megvan 90% felett.
2011. máj. 22. 19:18
 5/9 anonim ***** válasza:

A 12. év első féléve egy kis sík + térgeometriából áll. A második félév pedig 4 év ismétlése.

Nem lehetetlen, ha nyáron rákészülsz. De mér akarsz előrehozottat középszintből?

Ha emeltre jársz, és ha jó tanárod van, akkor májusban simán, akár emelt szinten is leteheted, nem nagy szám.

2011. máj. 22. 19:23
 6/9 A kérdező kommentje:

ma 19:18 Én is hasonlóképp látom.

ma 19:23 A matek nem a szívem csücske. Angolból szeretnék emelt szintezni és meg lesz a max. pontom is a nyelvvizsgákból. Ha angolt és matekot duplázom és a matek már októberben sikerülne rendesen akkor lenne egy viszonylag felszabadult évem :)

2011. máj. 22. 19:25
 7/9 A kérdező kommentje:
De lehet ráér májusig, végül is ha októberben menne, legalább még magabiztosabb lehetnék májusban.
2011. máj. 22. 19:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Ahogy az első írta. Én nem javaslom, a legtöbb embernek nagyon sokat számít az órai részvétel. Ha mégis akarod, akkor most kell jelezni az iskoládban, hogy augusztusban osztályozóvizsgát akarsz tenni az utolsó éves anyagból, ez a feltétele, hogy szept. 5-ig beadhasd a jelentkezésedet az előrehozottra. Az lesz a matekjegyed az utolsó évben akkor is, ha elrontod az osztályozóvizsgát. Ha az érettségit is elrontod, májusban már csak emelt szintűvel javíthatod. Szerintem nem éri meg.
2011. máj. 22. 19:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Én előrehozottan tettem. Ha emelt csoportba jársz, akkor nyilván már átvettétek a középszintű anyagot, szóval simán meglehet csinálni.

Két helyzetben érdemes:

1. Ha emelt szintűt teszel, akkor nem rossz ötlet ha be vagy biztosítva egy középszintűvel.

2. Ha abszolút nem kell a matek (és mondjuk duplázni is akarsz felvételin/nem akarsz továbbtanulni). Ilyenkor jól jön, ha eggyel kevesebb érettségid van májusban.

2011. máj. 23. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!