Lennétek tanárok? (többi lent)
Ha minden jól megy, akkor Szegeden biológia szakra fogok járni jövőre. Ugye ott majd később szakosodni kell, tehát van mindenféle biológus irány, meg tanár stb. Most gondolkoztam el, hogy szívesen lennék tanár, de mindenkitúl azt hallani, hogy nem éri meg, mert alig keresnek stb (ezt a tanárok is mondják). Viszont félek, hogy majd biológus diplomával majd nem fogok tudni elhelyezkedni, mert itt ezen az odlaon is sokan írták már, hogy megbánták, hogy ide jelentkeztek, mert nincs munkájuk.
Ti lennétek tanárok? Vagy szerintetek se éri meg?
Nos én is biológusnak tanultam egy évet és pontosan ezért hagytam ott... biológusnak akkor menj, ha bekerülsz az "elit" tanulók közé. Ez annyit tesz, hogy első évben bekerülsz egy menő TDK körbe, és az évfolyam legjobb(=5ös) tanulói közt vagy. Ekkor van ugyanis esélyed arra, hogy MSc-re bejuss. Anélkül ugyanis semmire sem mész a diplomáddal.
Tanárira ne menj. Ahhoz iszonyat elhivatottnak kell lenni.
Ha egyik se jön be... nos akk válassz más szakot, ahogy én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!