Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lennétek tanárok? (többi lent)

Lennétek tanárok? (többi lent)

Figyelt kérdés

Ha minden jól megy, akkor Szegeden biológia szakra fogok járni jövőre. Ugye ott majd később szakosodni kell, tehát van mindenféle biológus irány, meg tanár stb. Most gondolkoztam el, hogy szívesen lennék tanár, de mindenkitúl azt hallani, hogy nem éri meg, mert alig keresnek stb (ezt a tanárok is mondják). Viszont félek, hogy majd biológus diplomával majd nem fogok tudni elhelyezkedni, mert itt ezen az odlaon is sokan írták már, hogy megbánták, hogy ide jelentkeztek, mert nincs munkájuk.

Ti lennétek tanárok? Vagy szerintetek se éri meg?

2011. máj. 20. 13:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Nos én is biológusnak tanultam egy évet és pontosan ezért hagytam ott... biológusnak akkor menj, ha bekerülsz az "elit" tanulók közé. Ez annyit tesz, hogy első évben bekerülsz egy menő TDK körbe, és az évfolyam legjobb(=5ös) tanulói közt vagy. Ekkor van ugyanis esélyed arra, hogy MSc-re bejuss. Anélkül ugyanis semmire sem mész a diplomáddal.

Tanárira ne menj. Ahhoz iszonyat elhivatottnak kell lenni.

Ha egyik se jön be... nos akk válassz más szakot, ahogy én.

2011. máj. 20. 15:25
 2/4 A kérdező kommentje:
de a biológis képzésről mindenki mást mond. Ismerőseim körében is sokan mondják, hogy nagyon jó, ők szeretik, de itt ezen az oldalon csak a rosszat mondják róla.. nem értem miért lenne olyan rossz, mikor a föci meg ilyesmi szak is ugyan olyan alapképzés, mégis jó.
2011. máj. 20. 15:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Válassz minornak fizikát kémiát vagy matekot esetleg nyelveket és akkor tudsz majd még különórákat is tartani. Biológiát szerintem annyira nem szokás különórában venni, mert ahhoz inkább csak fenék kell. Az én kémiatanárom 1500-at kér 1 óráért. Ez egyébként kevésnek mondható és dupla órában járok. Csak velem megkeres plusz 12000 ft-ot és nem én vagyok az egyetlen diákja. Így megéri a tanári pálya.
2011. máj. 20. 16:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Első vagyok és nem mondtam, hogy rossz, hanem, hogy nekem miért nem volt jó!!! a 2 közt nagy különbség van. Amúgy ha magántanár akarsz lenni akk az tényleg jobb.
2011. máj. 20. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!