Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt biológia tételek?

Emelt biológia tételek?

Figyelt kérdés
Az OM honlapján fent vannak az idei év emelt biológia tételei. Biztos, hogy ezek lesznek szóbelin, és CSAK ezek? (Azért kérdezem, mert pl növénytan nincs benne, és ha csak ezek lesznek biztosan, akkor nem nézem át fölöslegesen.)
2011. máj. 20. 12:30
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Csak azok lehetnek, de azok az egész anyagot lefedik.

"3.3. Többsejtűség"

Ide tartoznak a növények...

"3.4. Szövetek, szervek, szervrendszerek, testtájak"

Meg ide...

2011. máj. 20. 12:52
 2/22 A kérdező kommentje:
Persze növényi szöveteket is tudni pl ehhez a témakörhöz, de pl a növényi hormonokat nem kell tudni. Nem kifejezetten a növényekkel van amúgy problémám, csak így is elég sok az anyag, és ha nem muszáj pluszba nem tanulok (másból is ott van ugye a szóbeli még.)
2011. máj. 20. 13:42
 3/22 anonim ***** válasza:
Tudom milyen, én is anno 6 tárgyból érettségiztem, köztük volt a biosz emelt is. De szóbelin mindent tudni kell:)
2011. máj. 20. 14:08
 4/22 anonim ***** válasza:
Kis drága. Nézd meg, hogy ezek a pontok mit takarnak a részletes követelményrendszerben. Na, valami furcsa feltűnt? Igen, sajnos az egész anyag kell, szőröstül-bőröstül, növényekkel meg úgy mindennel együtt.
2011. máj. 20. 16:58
 5/22 A kérdező kommentje:
A megadott témakörök közé hová sorolnád be például egy gyűrűsféreg hormonális szabályozását? Egy ízeltlábú kiválasztását? Mert ilyen szinten csak az embert kéri részletesebben.
2011. máj. 20. 18:49
 6/22 anonim ***** válasza:

[link]

Az utolsó arra gondolt, hogy ha megnézed, akkor a szóbelihez a témák a részletes követelmény első oszlopában szereplő dolgok. Tehát MINDEN kell, ami a követelményrendszerben szerepel. Ahogy írásbelire is.

2011. máj. 20. 18:51
 7/22 A kérdező kommentje:
Oké, köszi.
2011. máj. 20. 20:29
 8/22 anonim ***** válasza:
uh ez rengeteg xD én is emeltezek h rohadjon meg xD
2011. máj. 20. 23:07
 9/22 A kérdező kommentje:
:D
2011. máj. 20. 23:24
 10/22 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Én is emeltezek, orvosira pályázok, de az írásbelit "csak" olyan 78-80% körül számolom, tehát óriási szükségem van egy majdnem max. pontos szóbelire. Nyelvvizsgából megvan a max.pont szerencsére, azt hiszem kémia is ötös de ígyis annyira félek... Kihúzok egy olyan tételt hogy pl szikes társulások és nekem annyi :( Embertan, állattan ilyen témakörökben nagyon otthon vagyok viszont ezeknek a mondvacsinált nemzeti parkos dolgoknak nem tudom hogy álljak neki, egyszerűen nem érdekel... Valami tipp? Bocs az offért...
2011. máj. 21. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.