Csak azok lehetnek, de azok az egész anyagot lefedik.
"3.3. Többsejtűség"
Ide tartoznak a növények...
"3.4. Szövetek, szervek, szervrendszerek, testtájak"
Meg ide...
2011. máj. 20. 12:52
2/22 A kérdező kommentje:
Persze növényi szöveteket is tudni pl ehhez a témakörhöz, de pl a növényi hormonokat nem kell tudni. Nem kifejezetten a növényekkel van amúgy problémám, csak így is elég sok az anyag, és ha nem muszáj pluszba nem tanulok (másból is ott van ugye a szóbeli még.)
Tudom milyen, én is anno 6 tárgyból érettségiztem, köztük volt a biosz emelt is. De szóbelin mindent tudni kell:)
2011. máj. 20. 14:08
Kis drága. Nézd meg, hogy ezek a pontok mit takarnak a részletes követelményrendszerben. Na, valami furcsa feltűnt? Igen, sajnos az egész anyag kell, szőröstül-bőröstül, növényekkel meg úgy mindennel együtt.
2011. máj. 20. 16:58
5/22 A kérdező kommentje:
A megadott témakörök közé hová sorolnád be például egy gyűrűsféreg hormonális szabályozását? Egy ízeltlábú kiválasztását? Mert ilyen szinten csak az embert kéri részletesebben.
[link]
Az utolsó arra gondolt, hogy ha megnézed, akkor a szóbelihez a témák a részletes követelmény első oszlopában szereplő dolgok. Tehát MINDEN kell, ami a követelményrendszerben szerepel. Ahogy írásbelire is.
2011. máj. 20. 18:51
7/22 A kérdező kommentje:
uh ez rengeteg xD én is emeltezek h rohadjon meg xD
2011. máj. 20. 23:07
9/22 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Én is emeltezek, orvosira pályázok, de az írásbelit "csak" olyan 78-80% körül számolom, tehát óriási szükségem van egy majdnem max. pontos szóbelire. Nyelvvizsgából megvan a max.pont szerencsére, azt hiszem kémia is ötös de ígyis annyira félek... Kihúzok egy olyan tételt hogy pl szikes társulások és nekem annyi :( Embertan, állattan ilyen témakörökben nagyon otthon vagyok viszont ezeknek a mondvacsinált nemzeti parkos dolgoknak nem tudom hogy álljak neki, egyszerűen nem érdekel... Valami tipp? Bocs az offért...
2011. máj. 21. 10:45
Kapcsolódó kérdések: