Miért veszik automatikusan biztosra a szülők, hogy a gyerekük kukás vagy hajléktalan lesz ha nem tanul elég jól?
Figyelt kérdés
2011. máj. 18. 18:06
1/10 anonim válasza:
Nem veszik biztosra de ezt mondják nekik, hogy tanuljanak hogy vigyék valamire.Ha jól tanulsz több esélyed van.
2/10 anonim válasza:
Legtöbben magukból indulnak ki. De ezeket a dolgokat amiket mondanak csak azért mondják, hogy többre vigye a gyerekük mint, amire ők vitték.
3/10 anonim válasza:
Ezeket nem kell szó szerint venni. Többnyire karikírozzák a lehetséges jövőbeli helyzetet.
4/10 anonim válasza:
A tanulasbol hatranyod nem szarmazik, viszont a nem tanulasbol konnyen szarmazhat hatranyod. Ha jol tanulsz, tobb a lehetoseged, mert a jegyeidet nem lesz modod kijavitani es lehet, hogy mire eljutsz az erettsegiig, olyan helyen akarsz majd tovabbtanulni, ahova kellenek a hozott pontok. Akkor pedig rajossz, hogy megszivtad. Sok embert ismerek, akik igy jartak es ezert sosem tudtak arra a szakra menni, amire vagytak. A tanulas vegulis a jelenlegi munkad. Ha nem vagy jo benne, az tukrozi a kulvilag szamara a szorgalmad hianyat.
5/10 anonim válasza:
Nem biztosra veszik, csak vázolják a lehetőségeket a gyermekük előtt - mivel ugye plázázásból és bulizásból nem lehet megélni...
6/10 paris hilton válasza:
dehogy lesz. csomó olyan embert ismerek,akik az érettségit alig tudták megcsinálni,ma meg menő és gazdag vállalkozók.ennyi
7/10 anonim válasza:
Az, hogy mivel ijesztgetik a szülők a gyereket, ha nem tanul, koronként változik. Általában az adott évek legkevesebb jövedelmét biztosító foglalkozásokat kezdik el példának felhozni. Az én időszakomban: elmehetsz kapálni volt a sablon-szöveg. (Persze ma már ezt nem mondják, mert olyan hely sincs, ahol kapálni lehetne)
8/10 anonim válasza:
Nem szó szerint kell venni, az én időmben az utcaseprő és a bolti eladó volt a sláger de ezt, csak úgy mondják, hogy tanulj mert akkor lehet rendes munkád.
9/10 anonim válasza:
Nekem is ezt mondta édesapám :-) De most orvosira járok. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy egy kezdő orvos 90 ezret keres, egy kukás meg kb. 80 ezret.... Lehet, hogy valami köztes állapotot kellett volna találnom, mert Magyarországon a tanulással töltött évekhez sajnos Gauss görbe szerint igazodik a fizetés.
10/10 anonim válasza:
ezt nekem is mondták sokan :) de diplomával kb 20ezerrel keresek többet,mint aki 8 általánost végzett kukás.. lehet jobban élvezte a fiatalkorát,és nem mindig tanult (biztos). én még mindig atz mondom megéri tanulni,már csak a műveltség miatt is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!