A német középszíntű érettségi hallásértésének 3. része sokaknak nem sikerült jól? Olvasd el!
Én valójában nem is kérdezni, hanem kérni szeretnék valamit.
Szóval, olvastam itt is több helyen, hogy sokan felháborodtak a német hallásértés 3. feladata miatt. Ez nálunk is így van (bp-i iskola), és a tanárunk intézkedett is, mert nyilvánvalóan nem A2-es szintű volt az a feladat. (Amúgy nekem, és a csoportom nagy részének megvan a C1-es nyelvvizsgánk, és nekem pl. ez a feladat- az átváltásokkal- húzza le, 4-et hibáztam a 10-ből)
A lényeg az lenne, hogy akik érintettek, szóljanak a szaktanáraiknak (amennyiben segítőkészek, és veszik a fáradságot, hogy foglalkozzanak ezzel), hogy írjanak hivatalos levelet az Oktatási Hivatalnak. Minél több panaszlevél érkezik, annál valószínűbb, hogy 10pontként számolják be a dolgozatba (tehát, mintha hibátlanra írtad volna meg). Elvileg már több iskola (és német tanár) csatlakozott, de jó lenne, ha Ti is tudnátok segíteni:) Természetesen email is jobb, mint a semmi, de állítólag csak a hivatalos levelekkel foglalkoznak.
Azt hallottam, hogy már facebookon - ennek nem vagyok tagjaXD- is van egy csoport aki ezzel foglalkozik, és ha tényleg ekkora a felháborodás, lehet sikerül elérni valamit.
Írjátok meg légyszi a véleményeteket, és jó lenne ha Ti is motiválnátok a tanárokat, köszi:)
én mondtam a tanáromnak, h legalább egy emailt írjon, de azt mondta nem fog, mert nincs értelme.
akkor még mit tudok tenni, ha a tanáromnak ennyire nem fontos?!
de jó lenne, ha jó pár jobb fej tanárt rá lehetne venni.
SAjnos elég rosszul áll a dolog. Itt olvashatjátok amúgy a hivatalos (publikus) fejleményeket: [link]
Újabb elutasítás érkezett. Az a baj, hogy 1-2 tanár nem tud mit tenni, ezért lenne jó, ha tényleg sokan írnának, legalább ide ha mást nem.
Félek, hogy ennyiben marad...és annyira igazságtalannak érzem :(
Majd kijavítod -
Végül hány pontod lett összesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!