A német középszíntű érettségi hallásértésének 3. része sokaknak nem sikerült jól? Olvasd el!
Én valójában nem is kérdezni, hanem kérni szeretnék valamit.
Szóval, olvastam itt is több helyen, hogy sokan felháborodtak a német hallásértés 3. feladata miatt. Ez nálunk is így van (bp-i iskola), és a tanárunk intézkedett is, mert nyilvánvalóan nem A2-es szintű volt az a feladat. (Amúgy nekem, és a csoportom nagy részének megvan a C1-es nyelvvizsgánk, és nekem pl. ez a feladat- az átváltásokkal- húzza le, 4-et hibáztam a 10-ből)
A lényeg az lenne, hogy akik érintettek, szóljanak a szaktanáraiknak (amennyiben segítőkészek, és veszik a fáradságot, hogy foglalkozzanak ezzel), hogy írjanak hivatalos levelet az Oktatási Hivatalnak. Minél több panaszlevél érkezik, annál valószínűbb, hogy 10pontként számolják be a dolgozatba (tehát, mintha hibátlanra írtad volna meg). Elvileg már több iskola (és német tanár) csatlakozott, de jó lenne, ha Ti is tudnátok segíteni:) Természetesen email is jobb, mint a semmi, de állítólag csak a hivatalos levelekkel foglalkoznak.
Azt hallottam, hogy már facebookon - ennek nem vagyok tagjaXD- is van egy csoport aki ezzel foglalkozik, és ha tényleg ekkora a felháborodás, lehet sikerül elérni valamit.
Írjátok meg légyszi a véleményeteket, és jó lenne ha Ti is motiválnátok a tanárokat, köszi:)
Egy kérdésem viszont lenne: az OH mondta, hogy elég reklamáció esetén megadja a max pontot? Ha igen, ennek mikor lesz eredménye?
Utolsó vagyok amúgy :)
Nem tudom mikor lenne döntés róla. Az a baj, hogy sok iskola (főleg vidéken) nem is foglalkozik ezzel, úgy gondolják esélytelen. Én sem vagyok benne biztos, hogy van értelme, dehát megéri megpróbálni, ha már csak azért is, hogy magukba szálljanak és a következő érettségizőket nem szívassák szét ennyire.
Tudom, hogy egyszer már volt hasonló kezdeményezés azt hiszem 1 éve (ugyancsak a némettel...jellemző), de most talán többen aktivizálódtak.
Egyébként szerintem az első komoly szintbeli ugrás a hallásértésnél tavaly évvégén volt, ugyancsak a harmadik feladatnál, aztán most ősszel is eléggé durva volt már, de szerintem, azért, ezt meg sem közelíti. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!