Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akik elcseszték az érettségit,...

Akik elcseszték az érettségit, azok miért nem tanultak?

Figyelt kérdés

Nekem már régen volt, és se előtte se utána nem ültem le annyit és úgy tanulni, mint akkor, de volt annyi eszem, hogy felfogjam, hogy itt és most alapozom meg az egész életemet!

Annyira érdekelne, hogy akik teli pofából röhögnek rajta, hogy elqrták az érettségijüket, azok mégis mire ilyen büszkék? Hogy ostoba bunkó suttyó senkik lesznek egész életükben? Akik nem büszkék, azok pedig MIÉRT nem képesek egyszer az életben összeszedni magukat? Felfogni nem tudom... Miért csináljátok ezt?

Mielőtt nekem esnétek, tudom, hogy az átlag műveltség nem egyenlő intelligencia, de az érettségi nevű papír a rajta lévő százalékokkal a munkahelyen és úgy általában mindenhol minősíti a gazdáját. Tehát ez egy kulcs. Miért cseszik el annyian? Arról nem is beszélve, hogy ez a kétszintű érettségi egyszerűen röhejesen könnyű.

22/L

(Igen, én írtam a család rovatba is az egyik témához és igen, azzal kapcs. tettem fel ezt a kérdést)

2011. máj. 13. 17:34
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%
legelső vagyok... a nehezet én úgy értettem, hogy nekem 95% kellett volna, és nehéz volt (biztos csak nekem...) így kb 85-88% lesz... Aki éppen megüti a kettest matekon meg magyaron, arról ugyanúgy vélekedek, mint te. Nekem nem nehéz kitűnőre érettségizni, az 80%. A 95-100%-ot megszerezni nehéz, arra értettem. A matekom 97% lett, pedig szerintem egyébként a második része nehéz volt. De attól függetlenül nem kell lenézni azt, aki szerint nehezek az érettségik, mert évről évre nehezebb.
2011. máj. 13. 20:25
 32/44 anonim ***** válasza:
48%

Én nem értem, hogy ti emelt bioszosok mire gondoltatok, mikor beadtátok a jelentkezést?

A témakör és a követelmény adott. Mindenre fel kell készülni, akkor nincs meglepetés. Nem számítani, totózni kell, mert abból csak bukás van általában...

Idén az emelt törisek sem voltak jobb helyzetben, mert eddig mindig volt világháború. Ez kb. annyit jelent, hogy kicsit többet áldozok rá, és ennyi. Nem azt, hogy csak ezzel foglalkozok, a többivel meg nem vagy csak nagyon keveset...

2011. máj. 13. 22:02
 33/44 anonim ***** válasza:
Utolsónak igaza van. De, hogy legyen valami enyhítés, szóbelin elég hangsúlyos az emberbiosz. ( 28-ból 9-pont embertanos)
2011. máj. 13. 23:25
 34/44 anonim ***** válasza:
Most nincs se kedvem, se erőm vitatkozni veletek. Részben igazatok van, de összességében nem értek egyet veletek.
2011. máj. 13. 23:51
 35/44 anonim ***** válasza:
91%

Na heló!

Hogy van képed ilyen hangnemben, ilyen stílusban véleményt nyilatkoztatni az emberekről? Nem mindenki születik agyfrösztként! Én 5év alatt semmit sem tanultam, na és? Idén érettségiztem..

Az érettségi csak akkor lenne meghatározó az életedben, hogyha azt a büdös életben kijavítani nem lehetne! Számos oka lehet annak, hogy ha valaki "elcseszi az érettségijét". Te még a szerencséről nem hallottál?!

Nagyon sokan tesznek javító érettségit, és aztán újból felvételiznek felsőoktatásba, mert az élet egy küzdés, és nme lehet leragadni egy ponton- ahogy te is, az érettségidnél- túl kell lépni rajta.

Lett belőled valaki? Te, aki magas lóról beszélsz?

Azért az érdekelne, hogy mégis mit szerettél volna elérni ezzel a kérdéssel? Mert felháborodást azt szépen keltettél, anyukám!

Neem kell szépíteni a dolgokat, hogy te azokra érted csak ezt az egészet, akik 2-essel sem tudnak átcsusszanni! Most már vállald a felelősséget! Érvelj 50 ember ellen, vagy lásd be hogy egy tahó vagy, és mélyen nézz magadba!

2011. máj. 14. 00:20
 36/44 anonim ***** válasza:
Én is befejeztem... úgy látszik itt mindenki annyira okos, hogy minden dolgozatuk ötös volt mert "mindenre fel voltak készülve"
2011. máj. 14. 00:20
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem már régen volt, és se előtte se utána nem ültem le annyit és úgy tanulni, mint akkor, de volt annyi eszem, hogy felfogjam, hogy itt és most alapozom meg az egész életemet!"

Most már én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy Te mit kezdtél a jól megalapozott életeddel. Ugyanis nem hiszem el, hogy azóta nem tanultál még semmire annyit és úgy.

Másrészt - ezt már előttem is leírták - nem úgy kell tekinteni erre a hülye érettségire, mint valami világot megváltó dologra. Akárhányszor újrapróbálhatod. Az élet megy tovább, ha nem jött össze úgy, ahogy akartad.

A második bekezdésre csak azt tudom mondani, hogy aki teli szájjal röhög, azzal minek foglalkozni? Miért izgat ez Téged? Aki meg szomorkodik, abba miért akarsz belerúgni egyet? Mert majd Te megmondod, hogy kinek hogy kellett volna összeszedni magát!

"de az érettségi nevű papír a rajta lévő százalékokkal a munkahelyen és úgy általában mindenhol minősíti a gazdáját."

Nagyon érdekes... Én még olyan munkaadót nem láttam, akit bármennyire is érdekelt volna az érettségi százaléka. Vagy van, vagy nincs. Digitális jel.

Másrészt engem emberként még soha senki nem ítélt meg az érettségim alapján, és nem is nagyon lenne rendjén.

"Arról nem is beszélve, hogy ez a kétszintű érettségi egyszerűen röhejesen könnyű."

Bizonyára középszintűt akartál írni. Az emelt nem könnyű.

Apropó, erről jut eszembe, már tudjuk, hogy a matekod 5-ös lett. (Ami ugye jelenthez 80%-ot is.) Az angolod 99%. Na de az emelt szintűid hogy sikerültek? Csak azért kérdezem, hogy nehogy azt hidd, hogy az elcseszés = a megbukással! (És erre most ne azt mondd, hogy Te csak a bukottakra gondoltál, mert ez nem igaz, a kérdésedből nem ez derül ki.) Bizony valaki elég keményen küzd azért, hogy bejusson valahova, és baromira nem elég az 5-ös, mert mondjuk 90-95% kell! Ráadásul valamiből emelt szinten!

(Egyébként meg: 2005 óta van ez az érettségi rendszer. Elég érdekes, hogy ezt nem tudod, közben meg számon kéred itt az embereken, hogy miért cseszték el az érettségijüket.)

Ja, és annyit mondanék még, hogy nem egy sértődött érettségiző beszél belőlem, mert nekem viszonylag jól sikerültek, és fel is vettek oda, ahova akartam menni. Ennek ellenére nem tudok egyet érteni a megállapításaiddal, és végképp nem értem, mi szükség volt erre a kérdésre.

2011. máj. 14. 01:12
 38/44 anonim ***** válasza:
0%

tegnap 17:47

Látom találtál sok kifogást, hogy miért nem tanultál. Bútort kellett cipelni és vége a tiniszerelemnek. Borzasztó.

2011. máj. 14. 05:34
 39/44 anonim ***** válasza:

Akik azt kérdezik, hogy mit vártak az emelt bioszosok:

Nyilván mindenki megtanulta az állatokat, növényeket, ökológiát is. Aki orvosira szeretne menni és 90 fölötti emelt érettségi a cél, az elhihetitek, hogy nem megy úgy oda, hogy csak 20 oldalt néz át a 900-ból. De amikor valaki erre készül évekig aztán élesben meglátja, hogy semmi embertan nincs benne, az azért eléggé mellbevágó tud lenni. És csak az idegrendszert vagy hormonrendszert hónapokon át tanítják a középiskolákban, míg a növényeket és állatokat egyben lerendezik ennyi idő alatt. És eddig még soha nem volt olyan, hogy ne lenne az érettségiben 3-4 embertanos feladat. Ehhez képest most egy sem volt...

És hangsúlyozom, az elrontott emelt biosz gyakran már 80%-ot jelent. Ami lássuk be, egyáltalán nem ad okot a szégyenkezésre, sokan mégis padlóra kerülnek tőle, mert egyszerűen nem elég. Mellesleg nincs benne semmi ráció, hogy miért az ökológiatudásuk alapján kellene az embereket orvosira, fogorvosira, gyógyszerészetire szelektálni.

Az meg, hogy valaki a 2-esre hajt az érettségin mit érdekel titeket? Lehet, hogy valaki 30 évesen érettségizik, valaki szakvizsga után, valaki 3 gyerekkel körülvéve. Érthető, hogy nikik tökéletesen megfelel a kettes is, mert csak az a lényeg, hogy az érettségi meglegyen. Aki meg 18 évesen rontja el? Nem ismerheted az életét, lehet, hogy olyan körülmények között, ahogy ő él, te is örülnél a 20%-nak, mint majom a farkának. Mert nem az érettségire koncentrál mialatt írja, hanem arra, hogy meddig él a rákos apja, hol kószálhat az alkoholista anyja és így tovább...

2011. máj. 14. 07:39
 40/44 anonim ***** válasza:

Előző, teljesen igazad van, és nagyon meg tudlak érteni. De az érettségi nem habos torta, hogy azt a százalékot nézzék, aki orvosira megy, és ez alapján állítsák össze a feladatokat. Én is idén emelteztem, tudom, miről beszélsz. A feladatokat leginkább úgy jellemezném, hogy igazságtalan, de jogos. Amúgy azért volt benne embertan, én pl. azért nem választottam a kalciumionos esszét, mert nagyon nem tudom a hormonrendszert.

De amúgy megtehetted volna, hogy kémiából mész emeltezni. Biosz középszinten pl. a zöme embertanos feladat volt, és szerintem továbbra is ez lesz a tendencia. Már a tavalyi emelt bioszban is elég idióta feladatok voltak. De amúgy elég egy kicsit utánaolvasni, és mindenki azt mondja, kémiával jobban jársz mind érettséginél, mind az egyetemen.

Egyébként írtad, hogy a növénytanos-állattanos rész kb. ugyanannyi, mint csak a hormonrendszer. Akkor pont, hogy nem kérnek túl mély ismereteket, tehát hamar és könnyen el tudod sajátítani, vagy nem? Azért szerintem eléggé súlyozva van ez már kövrendszeren belül is, és igenis az emberes rész a leghangsúlyosabb, de ettől még bármi izgathatja őket. De mondom, ettől még az embertanos készülésetek nem veszik kárba, ott van a szóbeli. Ahol pedig szintén belehúzhattok akármibe, ökológiába, genetikába.

Nem támadlak, hidd el, én sem írtam tökéleteset, csak az érveket szeretném ütköztetni. Én személy szerint nem a vizsgákat összeállító bizottságot hibáztattam volna, ha teli van az érettségi hipofízisekkel meg cAMP-ekkel. Ha valaki 90+ akar írni, akkor ahhoz marha nagy szerencse vagy marha nagy tudás kell. Aki sír a feladatok miatt, az az utóbbira alapozott, hát, most ez nem volt jó stratégia.

2011. máj. 14. 12:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!