Egyáltalán érdemes egyetemre menni?
Nem tudom te miből gondolod, hogy az egyetem garancia arra, hogy te majd hol és mit fogsz dolgozni. Kiindulási alapnak jó, másra nem nagyon, kivéve ha ilyen orvosi meg ilyesmi pályát terveznél, de úgy érzem nálad ez nem játszik.
Valami OkJ-t, szakképzést mindenképpen csinálnod, kell, mert az érettségi már arra se elég, hogy kitöröld a... Fősulin lehet kapcsolatokat építeni, mellette dolgzni és azért továbbtanulás szempontjából sem annyira utolsó. Nehogy azt hidd ám, hogy az állás majd úgy a kezedbe repül, egy natúr érettségivel főleg nem. Az meg már a másik kérdés, hogy tanult, szakképzett emberek SEM találnak maguknak állást...
Ha nem tudod biztosan, hogy mit akarsz tanulni, szerintem ne menj egyetemre, tapasztalatból mondom...
Én múlt évben érettségiztem, beírtam egy szakot, mert muszáj volt valamit beírni. Annyira határozatlan voltam, hogy hallgattam a szüleimre, s beírtam egy divatszakmát, amivel "biztosan kapok munkát". Most meg szenvedés minden napom az egyetemen. Ilyet eszedbe se jusson csinálni!
Édesanyám 2 évig keresett munkát érettségivel, és nemrég kapott minimálbéres melót.
Szomszéd csaj kommunikáción végzett (ami köztudottan az egyik leginkább lenézett szak) és 4 hónap után már dolgozott! Protekció nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!