Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen módszerrel tanulsz?

Milyen módszerrel tanulsz?

Figyelt kérdés
milyen módszerrel, mi segít, hogy a leghatékonyabb...
2011. máj. 11. 12:59
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
aA kérdés így hülyeség, mindenkinek más válik be, mindenkinek máshogy jó. Szinte 100%, higy ahogy én tanulok, az másnak nem jó. Az oldalon már kismilliószor tették fel ezt a kérdést amúgy is, használd a keresőt, találsz rengeteg tippet.
2011. máj. 11. 13:27
 2/3 anonim válasza:
100%
Általánosban mindig nagy csendet,nyugalmat teremtettem magamnak. Egyszerűen idegesített,ha pl. valaki ott elcsászkál mellettem :D Volt,h felpakoltam mindent, kimentem a folyópartra és volt h 5 órát is tanultam. Nade általánosban átlagosan 3 órát tanultam minden nap, de rendesen nekiültem és megtanultam. Én voltam az osztály strébere :)))) Mindig mindent a kisujjamból ráztam. Nagyon jól tettem,h mindent rendesen bevágtam, sőt még néha többet is (hozzátanultam a nővérem könyveiből v netről). Aztán középsuliban azt vettem észre,h míg a többiek.. ( szobatársam, egy osztályba jártunk) 2-3 órákat tanult, én ugyanazt fél óra alatt bevágtam (hiszen ck az általános suli anyagát kellet picit kibővíteni és sok-sok olyan dolog volt, amit még elemiben csak úgy magamtól megtanultam a médiából). Tehát ő legalább 4X annyit tanult,mint én és mindketten színötösök voltunk. Ezért kell általánosban alaposan, értelemmel tanulni, nem csak magolni a dolgokat. Nos hát az egyetem már azért húzósabb, de ez sem vészes. Elég szabadidőm van szerintem. Persze vizsgaidőszakokban van, h napokig reggeltől-estig tanulok. De kitartás kérdése az élet =).
2011. máj. 11. 13:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Először is attól függ, hogy mit kell tanulni.

Ha magolni kell, azt csak csendben tudok és ha nem szakítanak félbe 10 percenként. Jobban megy, ha hangosan mondom az anyagot, de minimum suttogva. És a magolni valót is szeretem vázlatosan kijegyzetelni. Az is ér annyit, mintha hangosan olvastam volna. A végére pedig tiritarka lesz a jegyzet a kiemelésektől.

Számolgatós házinál, jegyzőkönyvnél, beadandó írásnál, szóval az ilyen gyakorlatibb dolgoknál jobban szeretem, ha megy valami nagyon dinamikus zene (rock-metál körből), de feltétlenül csak olyan, amiben nincs szöveg vagy idegen nyelvű, amit nem értek. Ha értem, az elvonja a figyelmem.

A beadandó írásnál ezen kívül fontos néha rászólnom magamra, hogy ne akadjak meg apró részleteken (órákat tudok kutatni egy kép forrása után, de minek... ), meg egyáltalán kényszeríteni kell magam, hogy csináljam már. Gyűlölök írni. De minél közelebb van a határidő, annál gyorsabban megy. Szóval eddig még nem volt gond, gyártok magamnak izgalmat.

2011. máj. 11. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!