Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyit készülsz szóbeli...

Mennyit készülsz szóbeli érettségire?

Figyelt kérdés
2011. máj. 9. 19:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én a héten még semmit nem fogok, vissza van a földrajzom csütörtökön. Azután úgy tervezem hogy úgy fogok tanulni mintha suliba járnék. Reggel nekiállok néha tartok egy kis pihenőt, 1-2 fele végzek aznapra és hétvégén semmi.

Egyébként két hetet már készültem intenzíven rá, kisérettségim előtt ki is készültem tőle a végére... Inkább egy stabil nem túl stresszelős felkészülés jobb lehet mint egy éjszakákon át tanulós begubózós.

2011. máj. 10. 14:27
 2/12 anonim ***** válasza:
Én tavaly érettségiztem és ha nem lett volna szerencsém a tételhúzáson akkor bizony csúnyán elvéreztem volna. Valahogy nem volt sok kedvem hozzá ^^' de annyi tapasztalatom van, hogy egyszerre sokat hacsak nem vagy valami kis zseni akkor nem lehet jól megtanulni. Valamint az utolsó 1-2napra ne hagyj új anyagot akkorra jobb ha már mindent tudsz és csak max átnézed, pihensz és rögzül az anyag.
2011. máj. 10. 14:46
 3/12 A kérdező kommentje:
viszonylag jó tanuló voltam, az érettségi tárgyaimból mindig 5-ös... és az kemény, ha naponta 10 tétel a cél? :D
2011. máj. 10. 17:25
 4/12 anonim ***** válasza:
Ez sok dologtól függ. Egyrészt miféle tétel? Akkor a te saját tanulási képességeidtől no meg, hogy ezt képes vagy-e betartani. Utóbbit úgy értem, hogy ha eddig is lusta voltál akkor a napi 10hez nem leszel az? Mellesleg tanuld meg mind! Az egész érettségiben szerintem a szóbeli a legnehezebb rész, hisz beszélni kell noha részben a saját tanárodhoz de egy vadidegen jelenlétében aki ráadásul dönthet arról, hogy neked hogy s mint lesz ^^' Annyival mellesleg még könnyítheted a dolgod, hogy minden típusú tétel(magyar-töri akármi) esetében megnézed, hogy a majd rendelkezésre álló segéd eszközökben mi van benne, szal mi az amit nem 'kell' megtanulni :P
2011. máj. 10. 17:56
 5/12 A kérdező kommentje:

pl. magyar: 1. tétel: keresztény ókor

2. tétel: antik görög ir.

3. középkori világ és magyarországi irodalom

4. reneszánsz ir.

aztán vannak monotematikus témák: 18. tétel: Ady; 25. t.: József Attila

és mindegyikhez megy 1 nyelvtan is...

és nem lustaságból nem készültem eddig, hanem felvételire készültem...:D 3000 kérdést kell bevágnom:( kémia+bio.. gyógyszerészeti Pozsonyban...

2011. máj. 10. 22:00
 6/12 anonim ***** válasza:
mindennap 1 tétel :)
2011. máj. 10. 23:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Érdekes, én vagyok kevésbé informált ezekkel kapcsolatban de úgy tudtam idehaza felsőfokú intézménybe csak elég pontszám kell :o node ha a 3000kérdés ment ennek is mennie kell, de amint mondtam az utolsó 1-2 nap arról szóljon mindenképpen, hogy már csak átnézed mert megtanultad és csak memorizálod még egy picit. Ha ez sikerül akkor problémád nem lehet.

Mellesleg sok szerencsét és remélem, hogy az elsők között kerülsz sorra :D anno az én érettségimen én az első 5 között voltam szóbelin és örültem mint majom a farkának xD mert szörnyű ahogy megváratják az embert a saját kivégzésén :D

2011. máj. 11. 00:25
 8/12 anonim ***** válasza:
van 25. tételed is? :O nem 20 szokott lenni?
2011. máj. 11. 07:54
 9/12 A kérdező kommentje:

köszi a biztatást :D Magyarországon pontrendszer van, tudom. De én későn eszméltem és nem vettem fel a biot, kémiát érettségitárgynak. Így csak Pozsony maradt, vagy Kassa. De Kassára nem akartam menni. Szlovákiában pedig nincs pontrendszer, csak vagy átlag szerint, vagy felvételi alapján vesznek fel... és hát ez most elég kemény, mert magyar gimibe járok, és most minden szlovákul van... a kémia még oké, de bioszból rengeteg szót kell tanulnom...

Az egy nap 1 tételről lecsúsztam :D mert jövőhét csüt., péntek érettségi :D

itt mindenből 30 tétel van... asszem a kémia van csak máshogy felosztva :)

2011. máj. 11. 08:30
 10/12 anonim ***** válasza:
Eh... Lemaradtál magyar érettségiről és most elmész egy olyan országba egyetemre aminek a nyelvét eddig nem is beszélted?:D Kicsit merész elképzelés, te tudod :D
2011. máj. 11. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!