Mikor használhatjuk a "képletesen" szót?
A képletesen szót akkor használjuk, ha valamit mondunk, de az a valóságban nem történt meg, de pl. egy illető úgy érezte hogy megtenné - vagyis ezt most így nem tudom elmagyarázni, de a példákból biztos megérted.
pl. Anna falnak ment a hülyeségtől. - Anna igazából nem ment falnak, de akkora hülyeséget hallott, hogy szívesen megtette volna, vagy úgy érezte, hogy mindjárt megteszi.
pl. azt mondod, hogy mindjárt öngyilkos leszek, annyira mérges vagyok - de nem leszel az, csak annyira mérges vagy hogy őgy érzed, tehát képletesen mondod
Bocsi a morbid példákért. Remélem valamennyire érthető volt.
Az ironikus teljesen más, az irónia azt jelenti, hogy mást mondasz, mint amit valójában gondolsz.
pl. bíróságon: Maga, vádlott, ön követte el a bűncselekményt?
Válasz: Ja persze, én biztos.... tehát magyarul ne kérdezz hülyeséget, persze hogy nem én voltam --->mást mondasz, mint amit gondolsz
Szívesen!
Sikerült valamennyire megérteni és választ kapni a kérdésedre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!