Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Honnan lehetne szerezni a sok...

Honnan lehetne szerezni a sok információt, ha nem az Internetről meg a Wikipédiáról?

Figyelt kérdés

Ezt azért kérdem,mert mostanában házi dolgozatban egyre többen kérnek dolgokat,amik -hát,mondjuk úgy,hogy- sokfélék,több helyről kell összehordani őket.Régebben ezeket honnan lehetett előkaparni?

Na és még valami:Régen is kértek (elvártak) ennyit a tanulásnál(mint most)?

2011. máj. 7. 23:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Sok múlik azon, hogy mit értesz 'régebben' alatt. Én 2005-ben érettségiztem, de akár házi dolgozatokhoz, akár érettségire való felkészüléshez inkább könyvekből készültem/készültünk, mint internetről. Halomszám vettük ki a könyveket a könyvtárból, és azokból keresgéltük ki a szükséges infókat. Nem olyan elavult módszer ez még ma sem. :)

A második kérdésedre válaszolva: én úgy látom, 'régen' is magasak voltak az elvárások, bár ezt biztosan iskolája is válogatja.

2011. máj. 7. 23:50
 2/8 anonim ***** válasza:

Régebben nem volt ennyi információ halmaz, mint most.

Most az a fő probléma, hogy info. rossz, nem hiteles, mert bárki bármit írhat...

Az utolsó kérdés, én csak a jogász szak szemszögéből tudom ezt megközelíteni, régen 4 év volt, most 5 év. : )

2011. máj. 7. 23:55
 3/8 A kérdező kommentje:
Na jó, a régen az az időszak,amikor nem volt elérhető az Internet...90-es évek eleje körül.
2011. máj. 8. 00:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Én mérnöknek tanulok, egyrészt iszonyatosan nehéz kiszűrni, hogy egy téma ami után kutatok, és találok is ezt azt, mennyire hiteles az oldal, mennyire lehet hinni neki, wikipédián is volt hogy találtunk hibát. Olyan is volt, hogy egyik helyen ezt állították, egy másik weblapon totális ellenkezőjét... Jó hogy van az internet, viszont nehéz azt mondani, hogy igen ez jó, márpedig nekem mérnök hallgatóként tények kellenek, nem rizsa, körülírás, és tapogatózás. Ebben nem lehet hiba, nem lehet félremagyarázás, mert elcsúszott az egész számításom, az egész feladatom, az egész dolgozatom. Nálunk szerencsére minden szempontból iszonyatosan jó könyvtár van. Elektronikus rendszerben lehet könyvekre keresni tárgyszavakra, címre, a könyvtárosok nagyon segítőkészek, volt hogy 3 órán keresztül ott bújták velem a könyveket, hogy végre találjunk valami használhatót, és meg is lett az eredménye. Szerintem egy jó könyvtárat nem lehet szakmailag összehasonlítani az internettel! Ahogy régen is valószínűleg mindenki könyvtárba járt, én a saját szakomat illetően egyértelműen ki merem jelenteni, hogy sokkal világosabb és jobb megoldás a könyvtár, mint tapogatózni a sötétben interneten, hogy talán jó lesz amit találtam, de lehet hogy nem, nem baj bepróbálkozunk... Természetesen egy nem jól felszerelt kis könyvtárral nem megy sokra az ember, ha komolyabb dologra van szüksége, illetve többnyire egy általános könyvtár sem jó, ha nagyon szakmai dolgokat keresünk.
2011. máj. 8. 00:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Könyvtár! :)

Meglep, hogy ez felmerül, mint kérdés, azért még általában használnak könyveket/szakkönyveket az emberek.

2011. máj. 8. 04:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Irány a könyvtár Granger kisasszony. :)
2011. máj. 8. 09:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Azért elég durva, hogy manapság már eszedbe sem jut a könyvtár, mint megoldás.

Pedig egyetemen majd megszokhatod, mert bizony ha a wikipédiát jelölöd meg forrásként, visszadobják, vagy kiröhögnek.

2011. máj. 8. 12:11
 8/8 A kérdező kommentje:

"Azért elég durva, hogy manapság már eszedbe sem jut a könyvtár, mint megoldás."

De igen,eszembe jutott,de vártam,hogy oktassatok ki,mert ti úgyis jobban tudjátok ezt,azért tettem fel a kérdést!

Amúgy köszönöm a válaszokat!

2011. máj. 8. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!