Honnan lehetne szerezni a sok információt, ha nem az Internetről meg a Wikipédiáról?
Ezt azért kérdem,mert mostanában házi dolgozatban egyre többen kérnek dolgokat,amik -hát,mondjuk úgy,hogy- sokfélék,több helyről kell összehordani őket.Régebben ezeket honnan lehetett előkaparni?
Na és még valami:Régen is kértek (elvártak) ennyit a tanulásnál(mint most)?
Sok múlik azon, hogy mit értesz 'régebben' alatt. Én 2005-ben érettségiztem, de akár házi dolgozatokhoz, akár érettségire való felkészüléshez inkább könyvekből készültem/készültünk, mint internetről. Halomszám vettük ki a könyveket a könyvtárból, és azokból keresgéltük ki a szükséges infókat. Nem olyan elavult módszer ez még ma sem. :)
A második kérdésedre válaszolva: én úgy látom, 'régen' is magasak voltak az elvárások, bár ezt biztosan iskolája is válogatja.
Régebben nem volt ennyi információ halmaz, mint most.
Most az a fő probléma, hogy info. rossz, nem hiteles, mert bárki bármit írhat...
Az utolsó kérdés, én csak a jogász szak szemszögéből tudom ezt megközelíteni, régen 4 év volt, most 5 év. : )
Könyvtár! :)
Meglep, hogy ez felmerül, mint kérdés, azért még általában használnak könyveket/szakkönyveket az emberek.
Azért elég durva, hogy manapság már eszedbe sem jut a könyvtár, mint megoldás.
Pedig egyetemen majd megszokhatod, mert bizony ha a wikipédiát jelölöd meg forrásként, visszadobják, vagy kiröhögnek.
"Azért elég durva, hogy manapság már eszedbe sem jut a könyvtár, mint megoldás."
De igen,eszembe jutott,de vártam,hogy oktassatok ki,mert ti úgyis jobban tudjátok ezt,azért tettem fel a kérdést!
Amúgy köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!