Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Bme járműmérnöki szakra,...

Bme járműmérnöki szakra, milyen tantárgyak számítanak?

Figyelt kérdés
2év múlva érettségizek, ha lesz 1emelt matek, közép fizika, földrajz, ném. Nemz... Tantárgyból érettségim, tanulmányi pontoknál a a term. Tud. Tantárgyhoz melyik tantárgyszámít a fizika v. A földrajz? És az érettségi átlagba az összes érettségi eredményem beleszámít(fizika, föci, emelt matek...)?
2011. máj. 3. 13:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezek lehetnek felvételi tárgyak:

matematika és

biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. szakmai előkészítő tárgy

A pontrendszer pedig így néz ki:

- 100 pontot szedhetsz össze az utolsó 2 év végi jegyeidből. Magyar, matek, töri, nyelv, term. tud tárgy (fizika/kémia/biológia/földrajz, amelyik a legjobban sikerül). Az év végi jegyek kétszeresének az összege lesz a pontod.

- 100 pontot szedhetsz össze az 5 megírt érettségidből. Magyar, matek, töri, nyelv, szab. választott tárgy (ha több van, akkor amelyik a legjobban sikerült). A százalékos eredmények 5-ödének az összege lesz a pontod.

- 200 pontot szedhetsz össze a 2 felvételi tárgyból (ha 2-nél több felvételi tárgyból van érettségid, akkor azokból, amik jobban sikerültek). Ez egy az egyben a százalékos eredmények összege.

Van olyan lehetőség, hogy az első kettőt (év végi jegyek, összes érettségi) egyáltalán nem nézik, hanem az utolsót (felvételi tárgyak) duplázzák. Ez automatikusan történik, ha ezzel jobban jössz ki.

Ezen kívül pluszpontot kapsz nyelvvizsgáért (28 - közép, 40 - felső, de nyelvvizsgákért összesen max. 40 pont), emelt érettségiért (50), és esetleg valami másért is, de az nem szokott sok embert érinteni (OKTV, fogyatékosság, hátrányos helyzet, ilyesmi). Összesen max. 100 pluszpontot kaphatsz, akármit is csinálsz.

Így max. 500 pontod lehet (100+100+200+100 vagy duplázással 2*200+100).

2011. máj. 6. 21:05
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi:)
2011. máj. 6. 23:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Még annyit tennék hozzá, hogy emelt érettségiért csak akkor jár az 50 pluszpont, ha felvételi tárgyból van, és azzal is számolják azt a bizonyos 200 pontot.
2011. máj. 8. 18:32
 4/6 anonim ***** válasza:
bocs hogy közbeszólok, én is erre a szakra készülök én is 2 év múlva érettségizem mivel járok jobban ha fizikából érettségizem: ha emelt szinten lesz egy hármasok pl. vagy középszinten egy ötösöm? Pontszámításban melyik a jobb?
2011. máj. 9. 22:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát a 3-as az elég rossz, mert - most nem tudom fejből, de - az olyan 30-40% körül van. Vagyis a 100-ból 60-70 pontot elveszítesz, de az emelt miatt 50-et kapsz. Szóval akkor már jobban megéri egy 80-90%-os közép. De szerintem ne becsüld le magad ennyire, jobbat is tudsz írni emelt szinten, mint 3-as :D
2011. máj. 9. 22:13
 6/6 anonim ***** válasza:
köszi szépen a választ. :) Én csaj vagyok szóval picit nehezebb a fizikát tanulnom de érdekel nagyon az év végi jegyem 5-ös lesz belőle. Remélem összejön emelt szinten a jobb jegy
2011. máj. 9. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!